maandag 22 februari 2010

Grootste project ooit

Groot transport naar de IJmondhaven, las u zaterdag in de IJmuider Courant. Links de foto van Frits Houtgraaf. Hier nog wat foto's.

Het ging om een boorplatformonderdeel, een cantilever, die werd gebouwd door Cofely uit IJmuiden.

Cofely? Ja, u weet wel van eerder GTI. Of van eerder Fabricom. Of van eerder Genius Vos. Die aan de Strandweg, dus.

Er valt wel wat meer te vertellen over het boorplatformstuk, de cantilever, dan dat er zaterdag in de krant stond. Cofely in IJmuiden is namelijk betrokken bij de bouw van het hele boorplatform.

Het is het grootste project van Cofely Nederland ooit, zegt directeur Ron Davio van de IJmuidense vestiging. Er wordt meer dan negentig miljoen euro in geĆÆnvesteerd.

Het boorplatform wordt gemaakt voor Shell en NAM. Begin volgend jaar wordt het gebruikt om op diverse locaties in de Noordzee naar gas te boren.

De cantilever vertrekt naar Duitsland waar de daar gemaakte boortoren wordt gemonteerd om te kijken of die past. Daarna gaat de boortoren er weer af. De cantilever komt in de zomer weer naar IJmuiden.

Het platform wordt momenteel gemaakt in Indonesiƫ en later dit jaar naar IJmuiden verscheept. Het project biedt in IJmuiden werk aan tachtig man.

PS1: De viervoudige moord in Velsen-Zuid

PS2: Mutatuli op Westerveld in Driehuis

1 opmerking:

Anoniem zei

Hoi fokke
Een mooie plaat ook nog een filmpje gemaakt ervan als je die wilt hebben zal ik hem toch op een manier naar je toe moeten krijgen
Of ik beng hem wel lang op een stick

gr frits