woensdag 27 januari 2010

Uit balans

Twee pagina's vol met brieven en verhalen over Zorgbalans. Vooral over hun vestiging Velserduin in IJmuiden. Klachten van familie van bewoners van het verpleeghuis en van Zorgbalansmedewerkers.

Ook al hebben die een zwijgplicht opgelegd gekregen (lees de mail).

Oorzaak alle commotie: de helft van de ouderenartsen vertrok. Al langer werd over de nieuwe manier van werken geklaagd. Demente ouderen in kleine groepjes bij elkaar zetten met, volgens de critici, te weinig verzorgenden. Dat werkt niet.

De VU deed onderzoek naar dit kleinschalig wonen in Velserduin-IJmuiden. Lees hier een presentatie van de bevindingen. Daarin zie je toch wat zaken die inderdaad niet goed lijken: ,,Toename van het gebruik van anxiolytica (medicijn tegen angst). Toename gebruik medicatie en bedhekken als maatregelen tegen onrust/storend gedrag/probleemgedrag.''

Neem daarbij nog even de financiƫle problemen van Zorgbalans. Hun project in De Binnenhaven in IJmuiden kan daardoor niet doorgaan.
Waardoor de Velserduin-afdeling in Driehuis er niet naartoe kan verhuizen.

Waardoor Woningbedrijf Velsen daar maar niet kan beginnen met zijn nieuwbouwproject.

3 opmerkingen:

Anoniem zei

ze moeten 1 iemand ontslaan,die iemand heeft meederen ziekenhuizen,en verpleeghuizen,naar de ondergang geholpen,als die iemand weg is dan wordt het een heel anderhuis en dan hoop ik dat ze uit de geld problemen komen.

ahaar zei

Heey Fokke,

Ben je gedesinteresseerd in een verhaal over de Albert Heijn in IJmuiden?

Een manager daar geeft namelijk onterecht een winkelverbod van maar liefst 1 jaar, en ben nu al 3 a 4 maanden bezig gelijk te krijgen.

Doordat AH een actie heeft, word de klant de dupe.

Fokke Zaagsma zei

Dag ahaar,

Neem maar even contact met me op: 0255-561824.

Met vriendelijke groet,
Fokke