dinsdag 12 mei 2009

Vossen collecteren

Van Frenk Klein Arfman, medewerker IJmuider Courant, na het zien van deze foto vandaag in de IJmuider Courant:

Velser Vossen zinnen op tegenmaatregelen

Een van de mogelijke oplossingen om de overlast der vosjes in IJmuiden te beperken, zou zijn de beestjes te vangen en elders uit te zetten. Maar daar leggen de pluimstaarten, die stellen het uitstekend naar hun zin te hebben in IJmuiden, zich niet zomaar bij neer.

Zij bereiden zich zelfs al voor op een mogelijke juridische procedure. Duur voor vosjes, zo'n procedure, dat wel. Zelden zie je immers vosjes met een vetbetaalde baan. Niet voor niets is geen vuilnisbak voor ze veilig. En dus moet geld worden ingezameld om een mogelijke rechtsgang te kunnen bekostigen.

Het is wat in gedachten opkwam bij het zien van de zag bij de foto bij het artikel in de IJmuider Courant van dinsdag 12 mei. Er wordt aangebeld. Je opent de deur en ziet eerst niets. Dan hoor je van beneden een vosje: ,,Goedemiddag mevrouw, ik wilde u vragen of u iets over heeft voor de vosjes? Liefst geld, maar een aardappelkliekje mag ook.''

1 opmerking:

Toeschouwer zei

Fokke,
Er lopen op het stadhuis een aantal "vossen" rond. En deze hebben wel een goed betaalde baan. Misschien kunnen zij een beetje bijleggen of een ander oplossing verzinnen voor hun soortgenoten.
Of ben ik nu iets te furious.