vrijdag 15 mei 2009

Kom kijken naar de ramp

Morgen wordt een grote rampenoefening gehouden op de Noordzee. Van een schip van DFDS Seaways uit IJmuiden, de King of Scandinavia (lees hier), moeten 510 personen worden gered.

Centrale rol in de oefening speelt IJmuiden.

De geëvacueerden worden met helikopters en schepen in de IJmondhaven in IJmuiden aan wal gebracht. Daar is de eerste opvang.

Daarna worden ze naar sporthal Zeewijk in IJmuiden gebracht. Daarom: niet parkeren (zie foto) bij de sporthal. Er bestaat een kans dat heli's landen op sportpark Zeewijk.

De gemeente Velsen zegt dat iedereen welkom is om te komen kijken. U bent vanaf 12.30 uur welkom bij IJmuiderslag, het IJmuiderstrand of het Holiday Inn-hotel op de Kennemerboulevard in IJmuiden aan Zee. De oefening begint om 11.45 uur en duurt tot 15 uur.

Ook vijftig leden van de Vereniging van Oud-personeel van de Koninklijke Marine doen mee: ,,Op verzoek van de Kustwacht, heeft uw bestuur besloten haar medewerking toe te zeggen. Voor deze oefening heeft de Kustwacht een groot aantal z.g. "figuranten/gasten" nodig en willen daarbij 50 "wat oudere" mensen hebben die affiniteit hebben met de zee en met varen. De AVOM-leden zullen verdeeld over een aantal reddingboten van de KNRM overgebracht worden naar de wal.''

Hier lees je alles over de rampenoefening LIVEX09 en zie je op een kaartje waar de ramp plaatsvindt en waar wordt geëvacueerd.

Plus een overzicht van al het materieel: vier helikopters, talloze vaartuigen en een vliegtuig. Maar liefst duizend personen doen er aan mee! Onder de 510 evacués zijn 60 Lotus-slachtoffers.
Informatie vind je ook bij deze deelnemers: KNRM, de Veiligheidsregio Kennemerland en het Defensie Helikopter Commando.

7 opmerkingen:

Anoniem zei

Wel sensationeel zullen wel veel kijkers zijn en hoop dat het een mooie oefening wordt,het is wel nodig dit uit te voeren,vooral oefening baat kunst,vele foto,s voor jou fokke voor je weblog en de krant.

We mailen wel wat resultaten

Reinder Weidijk zei

Fokke,

dat gaan mooie opnamen worden, en spectaculer ;-).

Denk dat veel IJmuidenaren dit zullen gaan bekijken

Reinder is in elk geval aan boord van één van de schepen om het vast te leggen op de print.

Groetjes,

Reinder

Anoniem zei

Reinder
Maak mooie platen voor de krant,er zullen ongetwijfeld veel fotografen
aan boord zijn veel sucses.

groetjes

frits

Unknown zei

Ik ga met de Loodswezen mee

Groetjes Rick

Anoniem zei

Rick ik kijk op je website naar je foto,s uit.


gr frits

Anoniem zei

Fokke, Ik ga mee op de King of Scandinavian als opvarende. Als k foto's kan maken mag jij ze plaatsen. ik neem dan wel contact op.

Anoniem zei

Fokke een hele belevenis op zee,de heli hijsde de mensen van boord af
een foto reportage gemaakten filmpje zijn al tezien vanavond,de nos en het ad was ook op de boot aanwezig waar ik mee was in reddings pak

gr frits