woensdag 22 april 2009

Opgetild door een kraan

De traumahelikopter komt met donderend geraas aanvliegen (zie filmpje helemaal onderaan). Het is ernstig.

Twee bouwvakkers zijn gevallen. Per ongeluk opgetild door een kraan. Die kraan zie je op de foto hiernaast.
De mannen werkten aan het eerste gebouw van de IJmuider Delta, wat vroeger de Spoorwegdriehoek heette. In dit gebouw komt een restaurant.
De arbeidsinspectie is een onderzoek gestart. Dit meldt de politie:
,,Op de bouwplaats was een kraanmachinist bezig met het plaatsen van een bordes. De twee slachtoffers stonden met hem in verbinding via een portofoon en moesten de kettingen van het bordes losmaken na het plaatsen. Dat gebeurde buiten direct zicht van de kraanmachinist.
Nadat hij de melding kreeg dat de kettingen los waren hees hij deze op doch door geschreeuw van andere werklieden werd hij er opmerkzaam op gemaakt dat de twee mannen aan de kettingen hingen. Zij vielen daar vervolgens vanaf en kwamen enkele meters lager op de grond terecht.''

Volgens directeur Klaas Stolk van Bouwonderneming Gebr. Stolk zijn de mannen buiten levensgevaar.
Klaas Stolk stond zelf op het dak bij de gewonde mannen en hield de infuuszak voor een van hen vast.

De arts van de traumaheli biedt hulp, evenals verpleegkundigen van maar liefst drie ambulances. Met de ladderwagen van de Velsense brandweer werden de brancards met de mannen naar beneden gebracht.

Als de tweede man naar beneden gaat (foto onder), staat gewaarschuwde familie huilend te wachten. Een ander familielid of kennis wordt net met de auto gebracht als de brancard wordt losgemaakt van de brandweerladder.

1 opmerking:

Anoniem zei

Spannend Fokke!