woensdag 15 april 2009

Onthulling

Zullen we nog een onthullinkje doen?

Na alle commotie over de blogs over het Beverwijkse Rode Kruis Ziekenhuis (lees ze hier en hier).

Waarin ik zeg dat de Velsense volksvertegenwoordigers zich op straat hadden moeten laten zien om de handtekeningenjagers openlijk te steunen.
Dat er een spandoek aan het stadhuis had moeten hangen: 'Behoud het RKZ voor Velsen! Teken hier binnen!'

Maar lees eerst hier het commentaar dat vandaag in de IJmuider Courant staat. Daarna de onthulling.

,,Politiek Velsen heeft nogal kritiek op de wijze waarop IJmuider Courant verslag doet over de handtekeningenactie tot behoud van het Rode Kruis Ziekenhuis voor Velsen. De krant zou zich niet aan de feiten houden en gekleurde informatie geven.

Omdat IJmuider Courant kritiek niet uit de weg gaat, werd vorige week een ingezonden brief geplaatst van raadslid Marianne Vos (Velsen Lokaal) waarin scherp wordt uitgehaald naar onze berichtgeving. Ook via andere kanalen wordt door politici kritiek geuit op de verslaggeving in IJmuider Courant.

De redactie bestrijdt ten zeerste dat er sprake is van onevenwichtige of gekleurde berichtgeving. Steeds is er objectief verslag gedaan van de activiteiten die het RKZ-actiecomité heeft verricht. Juist voor die evenwichtige berichtgeving is ook het standpunt van het ziekenhuis uitgebreid aan bod gekomen.

Dat Bart Boele in zijn column en Fokke Zaagsma op zijn weblog hun persoonlijke mening over de actie en de betrokkenheid van de lokale politiek geven, doet daar niets aan af. Dat doen ze bij andere gelegenheden ook. Dat mag, daar zijn hun podia voor.

Maar in wezen gaat de kritiek van politiek Velsen daar niet over. De aard van de kritiek op IJmuider Courant is dat er zo weinig aandacht is gegeven aan het gezamenlijke standpunt van de politieke partijen van Velsen over de verhuizing van het Rode Kruis Ziekenhuis.

De reden daarvoor is simpel: politiek Velsen koos ervoor niet naar buiten te treden, maar zich achter de schermen gezamenlijk in te zetten voor behoud van het ziekenhuis. Dat is een keuze van de politieke partijen geweest en daar hebben Boele en Zaagsma kritiek op.

IJmuider Courant niet. IJmuider Courant heeft geen kritiek geuit maar zich beperkt tot de feitelijke berichtgeving. Omdat politiek Velsen inzette op stille diplomatie is er over politiek Velsen niet veel te melden geweest. Stille diplomatie is immers vaak niet te horen.''

Onthulling:
Uit zeer welingelichte bron in het stadhuis is bekend geworden dat de Velsense politiek wel degelijk van zich wilde laten horen. Bedoeling was een Behoud RKZ-actiecentrum op te zetten in het stadhuis. Dat sneuvelde omdat ambtenaren niet bereid waren dat te bemannen…

3 opmerkingen:

Anoniem zei

Waarom verbaast het mij niet dat ambtenaren weigeren te werken?

Anoniem zei

Ambtenaar begint zo langzamerhand een vies woord te worden. Hebben ambtenaren dan iets te willen?

Anoniem zei

het is al heel lang een publiek geheim dat de ambtenaren in Velsen de dienst uitmaken. Raad en college hebben hier helemaal niets te vertellen...De wethouders moeten op de hoogte worden gehouden door hun ambtenaren, maar die doen dat niet. Daarom hebben de wethouders vaak geen idee wat de status is van hun eigen portefeuille, met alle gevolgen van dien. Ambtenaren doen net of hun neus bloeden en varen een eigen koers. Echt onbegrijpelijk dat daar niet wordt ingegrepen!!
De Velsense politiek is gewoon een lachertje! Je moet je kapot schamen als bestuurder in deze gemeente.....