woensdag 17 september 2008

Vrijen bij de geldautomaat

Er is verzet tegen de mogelijke komst van een nieuw café in de Kennemerlaan in IJmuiden. Dat verzet heeft een oorzaak. Het loopt uit de hand met de overlast van stappers in de laan.

Steeds meer geluiden bereiken de redactie. Poepen op straat, plassen door brievenbussen, kotsen in tuintjes, 's nachts schreeuwen, dingen vernielen. Geliefde plek is de Rabobank-geldautomaat op het Kennemerplein. Om te vrijen.

Het werd erger met de opening van disco Rico's, zeggen bewoners. Die opende in 2006. Er pendelen groepen tussen Rico's en Seasons. Het werd nog erger met het rookverbod. Grote groepen paffen daardoor buiten. De eigenaren van Rico's en Seasons doen er alles aan om overlast te voorkomen, zeggen bewoners.

Maar als bewoners de politie bellen doet die niet veel. Agenten rijden voorbij maar grijpen niet in. Dat komt misschien door de goede band tussen de politie en eigenaren van Rico's en Seasons, opperen bewoners. De politie maakt op stappersavonden altijd even een praatje bij de disco's. Al jarenlang. Misschien is de relatie wel te goed. Raken klachten van bewoners een beetje op het tweede plan.


PS: De KNRM in IJmuiden redde zondagmiddag het hondje Henk. Hij was van de Noordpier gevallen. Kijk hier naar de reddingsactie met de boodschappentas.

Geen opmerkingen: