dinsdag 30 september 2008

Nog drie jaar te gaan

Moerbergplantsoen en Gijzenveltplantsoen in IJmuiden worden Stadspark (1, 2). Delen ervan, zoals De Komeet (1, 2: foto's ), parkwoningen en hofwoningen, zijn al klaar.

Een paar jaar geleden waren deze plantsoenen, tussen Heerenduinweg en Kennemerplein, niet meer dan een kaal grasveld. Eigenlijk alleen geschikt voor de honden. Het was niks. Elke verandering is een verbetering.

Nu wordt het een woonwijk. In 2010 is het volgende deel van het Stadspark klaar. Achter supermarkt Vomar staat dan nieuwbouw voor basisschool Het Kompas locatie Zuid. Nu is dat nog een grasveld (foto boven, gemaakt in de regen).


Daaronder ziet u een gemanipuleerde foto. De nieuwbouw van school met appartementen erboven staat er al!

Daaronder nog een tekening van de school, maar dan gezien vanuit de zijde van appartementencomplex Het Baken.

Om het schoolplein komt een hek. De ingang van de school is straks te vinden aan de zijde van appartementencomplex Het Baken. De ingang naar de appartementen zit aan de zijde van autobedrijf Bijlsma.

De school biedt plaats aan uitsluitend de groepen zes tot en met acht. Beneden worden een aula en drie lokalen aangelegd. Boven is er ruimte voor vijf lokalen en een computerruimte.

De appartementen erboven krijgen allemaal een balkon en grote ramen. Ze zijn bereikbaar met een lift. Parkeren moet in de omgeving. Volgens de gemeente zijn er voldoende parkeerplaatsen in de buurt te vinden.

Tegelijk met de bouw van de school bij de Vomar start de bouw van hofwoningen op de plek waar het Pieter Vermeulen Museum stond.

Wat daar komt te staan, ziet u op het een na onderste plaatje. Wie er wil een woning wil kopen, of een woning boven Het Kompas wil kopen, kan hier even kijken.

Als deze twee nieuwbouwcomplexen klaar zijn, wordt van het Moerbergplantsoen een park gemaakt. Geen saai grasveld meer, maar een duinlandschap met speelplaatsen. De skatebaan blijft.

De laatste fase van het Stadspark behelst de bouw van parkwoningen en hofwoningen op de locatie waar nu nog basisschool Het Kompas staat (bij de moskee). Deze woningen zijn eind 2011 gereed. Daarna wordt het Gijzenveltplantsoen een park. Wat voor park, leest u hier.

Dan, na vijf jaar bouwen, is het af (plaatje onderaan).


En is een stuk IJmuiden van na de oorlog voorgoed veranderd.

4 opmerkingen:

Anoniem zei

is wel leuk al dat nieuwbouw en het ziet der goed uit .
maar waar blijven de betaalbare woningen , het is toch niet meer op te brengen tegenwoordig al die huur prijzen .
helemaal niet als je bent afgekeurt en niet anders kan , en dan gaat in de toekomst ook nog eens huurtoeslag vervallen , denk dat dat der best wel veel mensen in de armoede gaan leven em er niets meer kan . vroeger werd daar meer aan gedacht in de gemeente en dat is wel jammer dat ze dat wel eens vergeten , voor de rest word het wel mooi dat is wel waar , alleen jammer dat de minima word vergeten

Fokke Zaagsma zei

Nog slechter nieuws voor bovenstaande schrijfer: in het Stadspark komen alleen koopwoningen.

Idee is wel dat daarin huurders komen die dus in Velsen een huurhuis achterlaten voor een ander.

Fokke

Anoniem zei

schrijfer?

Fokke Zaagsma zei

Schrjiver. ;-)

Ik zal wat minder snel tikken en wat beter opletten.