zondag 14 september 2008

44 nog een beetje

,,Patser’’ , schrijft fotograaf Reinder Weidijk in het mailtje waarin deze foto zat. Sorry voor de plaat: laat ik het maar op ‘lopershigh’ houden. Gisteren de 8,2 kilometer van de Pierloop volbracht. Anderen liepen de 15. Of de 3.

Voor betere en veel meer foto’s: kijk hier en kijk hier.

Tijd bij het passeren van het finishdoek op Plein 1945 in IJmuiden: 44 en nog wat. Zo precies heb ik niet gekeken. Alle uitslagen staan hier.

Na afloop was er wat verbazing bij lopers. Iedereen stopte na het finishdoek en dacht dat de chip in je startnummer je eindtijd had vastgelegd. Na een meter of wat rustig lopen stonden daar ineens twee personen met een rond ding dat ze tegen je startnummer drukten. Pas daar werd je tijd gemeten. Misschien komt daar het rare verschil tussen bruto- en nettotijd vandaan?

Verder was het een prachtige belevenis. Vooral de voorbereiding in sporthal IJmuiden-Oost: de mensen op de massagetafels, de rare loopuitdossing (kousen tot de knieën) van sommigen, de man die in een grote kom een soort karnemelkachtige sportdrank staat klaar te maken (is dat doping?), de gordels met miniflesjes water die sommigen meezeulen.

Burgemeester Peter Cammaert schoot ons weg. Dit keer met startpistool. Voor de start van de kinderloop was dat ding nog zoek.

Na de vijf kilometer kon het tempo omhoog. Op weg naar de beroemde ‘aanmoedigingstraat’ Marconistraat. Maar drukker was het op de Lange Nieuw. De aanmoedigingen daar waren goed voor vleugels bij de laatste sprint.

2 opmerkingen:

Anoniem zei

Volgens mij houden ze die badjes tegen je startnummer om er zeker van te zijn dat ze je tijd hebben en je chip te deactiveren (zodat hij bij volgende runs niet meer gebruikt kan worden).

Anoniem zei

Hoi Fokke
Leuke foto hoeveel is de tijd die je gelopen heeft zo te zien kan je ook op de tweede en derde staan
gefeliciteerd hoor ziet er goed uit