dinsdag 10 juni 2008

Busje wiegen

Het is een traditie in IJmuiden. Als Oranje wint op het EK of WK is het feest op de Lange Nieuw.

Zo ook gisteravond na de fabuleuze overwinning op de Italianen. Tjonge, wat waren die Italianen slecht. Dat krijgt iemand trouwens vandaag uitgebreid te horen.

IJmuidenaar Frits Houtgraaf was er gisteravond bij en maakte deze foto's.

Er is ook filmpje van gisteravond. Kijk hier.

Traditioneel op de Lange Nieuw: busje of auto wiegen. Gisteravond ook (zie foto). En zie dit filmpje, gemaakt tijdens het WK.

IJmuidenaren weten het. Ze blijven wel weg met hun auto van de Lange Nieuw na een overwinning van Oranje.

Gisteravond was ook 'Jomanda' paraat (foto onder), de trouwste supporter van De Witte Leeuwen. Op stadion Schoonenberg houdt hij altijd in de 63ste minuut een vlaggenparade: hij loopt met de Telstarvlag langs de tribune.

Gisteravond was IJmuidenaar Jomanda even een Oranje Leeuw. Om 22.45 liep hij de vlaggenparade. ,,Met een Nederlandse vlag. Die had ik speciaal ervoor gekocht.

,,Ik had er een goed voorgevoel over'', zegt hij. ,,Ik wist zeker dat ze gingen winnen.''

Vrijdag (de dertiende!) is hij weer paraat. ,,Bij een gelijkspel of winst loop ik weer. Ja, ook bij een gelijkspel. Dan zijn ze ook door naar de volgende ronde.''


Helemaal tevreden is hij niet over de 3-0 winst. ,,Ik heb er 55 euro mee verloren. In een poule had ik ingezet op 2-0. Toen Van Bronckhorst voor de goal stond, dacht ik: kop over, kop over.’’

3 opmerkingen:

Anoniem zei

değğişik resilmer varmış

Anoniem zei

het was er wel gezellig
alles verliep goed

Anoniem zei

Wat IJmuiden mist, is een leuk plein met een paar geile kroegen. Dit is toch helemaal te treurig. Misschien moeten we het gemeentehuis ontruimen en ombouwen tot hotel/cafe.