woensdag 7 mei 2008

Geluk

We hadden gisteren Pimmetje (kijk hier voor een impressie van een bezoeker).

En we hebben een malloot die drie flats in IJmuiden afreist om de lift te saboteren. Zie het waarschuwingspamflet in de Orionflat op de bovenste foto.

Vanmorgen hoorde ik van de politie dat die een onderzoek is begonnen. De wijkagent is daarvoor op de koffie geweest bij het Woningbedrijf, de eigenaar van de flats.

En we hadden gisteren twee meisjes uit IJmuiden die in een plastic bootje langzaam maar zeker naar Engeland dreven. Zie hier de foto’s van de reddingsactie.

Gisteren belde ik een van de meisjes op. Of ze hun verhaal wilden vertellen. Morgen leest u de volledige versie in de krant. Op internet staat het kort. Wat doet een meisje van dertien als ze je eerst over de telefoon heeft gesproken? ,,Ik heb je naam meteen opgezocht op Hyves’’, zegt Indra.

Samen met Lynn (links op foto onder, met boot) dreef ze weg. Zenuwachtig wachten ze op de verslaggever. Wat is blijven hangen is het gevoel te kijk te zijn gezet. Maar dat ze geluk hebben gehad: dat beseffen ze ook.

Indra: ,,Je voelt je zo stom als je moet worden opgehaald door de reddingsbrigade. Het is onze eigen schuld. Hadden we maar peddels moeten meenemen. Maar je hebt gewoon niet door dat je zo snel wegdrijft.’’

Geen opmerkingen: