dinsdag 1 april 2008

Nog gevaarlijker

Twee straten langs het oude postkantoor in IJmuiden wil de gemeente veranderen. Waar hebben we het over? Lees hier. Ter oriëntatie: kijk hier.

Oké. Gelukkig beseffen burgemeester en wethouders de consequenties van Merwedestraat als hoofdroute. De kruising Marktplein-Lange Nieuwstraat wordt nog drukker. En gevaarlijker, voegen ze toe. De kruising staat al bekend als gevaarlijk. Grofweg gebeuren er dertig ongelukken per jaar bij de kruisingen Lange Nieuw met Merwedestraat en Spaarnestraat.

Het Marktplein is het drukste stukje van de hele Lange Nieuw. Met 17.000 motorvoertuigen per etmaal. Op de Lange Nieuw richting Zeeweg zijn het er 15.000. Op de Lange Nieuw richting Moerbergplantsoen: 14.000.

De gemeente beseft het dat het Marktplein gevaarlijker wordt als de Merwedestraat de hoofdverbinding wordt naar en van de Heerenduinweg. En kondigt daarom drie aanvullende maatregelen aan. Die moeten de verkeersdruk op de Lange Nieuw verminderen.

Deze drie maatregelen moeten volgend jaar en in 2010 worden uitgevoerd:
- Er moet een weg worden aangelegd van de Heerenduinweg naar het Gijzenveltplantsoen (nu een weg voor bouwverkeer voor het Stadspark).
- Er moet een spoorwegovergang worden gemaakt bij de Van der Doesstraat (Big Boss) zodat auto’s daar van en naar de Kanaaldijk kunnen.
- Verder moet het Pontplein in Velsen-Zuid worden aangepast. Auto’s moeten meer naar de Kanaaldijk geleid worden in plaats van naar de De Noostraat.

Gelooft u dat deze drie maatregelen over twee jaar gerealiseerd zijn. Ik niet. Dat gaat veel langer duren. Conclusie: als de Merwedestraat volgend jaar een hoofdroute wordt, wordt het Marktplein nog gevaarlijker.


Foto boven: Marktplein
Foto midden: Merwedestraat
Foto onder: Spaarnestraat (Foto gemeente Velsen)

2 opmerkingen:

Anoniem zei

fokke,

ik geloof ook niet dat je de lange nieuw autoluw kan maken. Dit stuk weg door de stad is gewoon de spil van ijmuiden. het blijft een hoofdader.

En over die spoorovergang als je nu goed oplet zijn de andere spoor overgangen verwijdert en is er een stuk asfalt voor in de plaats.

Het is een illusie dat de trein ooit weer rijdt in ijmuiden.

groetn,

Dennis

Anoniem zei

Tegen dit plan kan je in verweer komen.

Op www.jaime.tk staat tijdelijk een brief kant en klaar om verzonden te worden.

Door de beeldresolutie kan de brief wat raar overkomen, maar print het uit, want dan is het duidelijk leesbaar.