maandag 3 maart 2008

Leuk eindigen

Stormvogels Telstar. Vrijdag geen derby. Zoals Luc Nijholt vrijdag in de IJmuider Courant zei: ,,Het wordt steeds gekker. Haarlem moet toch over twee weken weer thuis spelen. Zijn er zelfs fans van de tegenpartij bij. Wat doen ze dan? Weer verbieden? Dan speelt Haarlem de rest van het seizoen geen enkele thuiswedstrijd meer.''

De krant merkte op: ,,Haarlem tekent voor een opmerkelijke primeur. Nog nooit werd immers een wedstrijd verboden vanwege het gedrag van de eigen supporters, en zonder dat er zelfs bezoekende fans langs zouden komen.''

Ik was vorige week nog bij het bekerduel van Haarlem. Allemaal mensen die anders nooit naar het voetbal komen. Na die rellen ziet Haarlem ze nooit meer terug. Bedankt, stenengooiers.

Maar goed, ook bij Telstar zijn de problemen huizenhoog. Ze hebben een vervallen stadion. Stroomuitval tijdens wedstrijden. Wc's in Schoonenberg bevriezen tijdens een wedstrijd en worden onbruikbaar. Journalisten klagen. Donderdag praat de gemeenteraad over de tribuneperikelen. Zou er eindelijk echt iets aan gedaan worden?


Zaterdag stond in de krant een toekomstanalyse over de club, door IJmuidenaar en oud-Telstarspeler Leen van der Lugt. Ook niet echt positief. Het leverde vandaag meteen een reactie op van een lezer. Een e-mail van enorme lengte. Morgen staat een ingekorte versie in de krant.

Sores genoeg. Leuk eindigen dus. Telstarfans zijn en komen overal. Zoals in Kabul, zoals u ziet op de foto. De site telstarfans verzamelt bewijzen van clubliefde. Klik op multimedia en dan op vakantiefoto's.

Telstarfans zijn er in Plopsaland, San Francisco en Warschau, zo blijkt. Dus: waar u ook naar toe gaat op vakantie, naar Iran, Engeland of Lutjebroek: doe ze een plezier bij telstarfans. Pak die Telstarsjaal van de kapstok, stop hem in de koffer en maak ver weg een foto.

(Laatste nieuws)

Geen opmerkingen: