vrijdag 14 december 2007

Weer een ziekenhuis weg

Eerst even terug naar de blog van gisteren. Over het stationsgebied Beverwijk. Daarin was ook plaats voor een verbouwd en uitgebreid Rode Kruis Ziekenhuis. Zie onderste plaatje: dat zou er zo gaan uitzien. Gaat dus niet door.

Het RKZ vertrekt.

Eigenlijk is het ons ziekenhuis geworden (dichtste bij). Sinds de sluiting van het Zeeweg Ziekenhuis in IJmuiden.

De Velsense verloskundigen zijn met de nieuwbouw niet blij.

Want: een nieuw ziekenhuis moet binnen de gemeentegrenzen van Beverwijk komen te staan. Heel simpel kun je vaststellen: aan de rand met Velsen is echt geen plek voor een nieuw ziekenhuis.

,,Het zal nog lastiger worden’’, concludeert verloskundige Inger Schram. ,,Nu is het al een hele reis als we bijvoorbeeld vanuit IJmuiden-Zeewijk naar het RKZ moeten. Als het verkeer vaststaat voor de Velsertunnel, kunnen we over de sluizen. Maar het verkeer wordt steeds drukker. Met een nog grotere afstand zijn we niet gelukkig.’’

Heel simpel kun je vaststellen waar het ziekenhuis wel komt te staan. Waar wel ruimte en klandizie is: bij de grote nieuwbouwwijk Broekpolder. Waar dat helemaal is? Kijk hier maar.

Ik herinner me heel wat vermoeiende reisjes op en neer toen onze kinderen in het RKZ werden geboren. Ik benijd al die zwangere en bevallen vrouwen uit Velsen niet. Evenals hun mannen en gezinsleden. Het wordt veel langer reizen voor een bezoekje.

1 opmerking:

Anoniem zei

fokke
zover ius het nog niet eerst zien dan geloven