woensdag 5 december 2007

Nieuwe flitspalen

De flitspaal op de Parkweg in Velsen-Zuid doet het al meer dan jaar niet meer. Dat weet iedereen. De twee flitspalen in De Geul in IJmuiden hebben nog nooit gewerkt.

Over de paal in Velsen-Noord weet ik het niet zo goed, maar daar moet je wel oppassen. Ook voor de mobiele flitsers op de Parkweg trouwens. En op de A9.

Ook op de A208 controleert de politie vaak. Wat de provincie betreft staan daar in 2010 flitspalen of wordt trajectcontrole ingesteld.
De provincie laat de hele A208, vier kilometer tussen Haarlem-Noord en Velsertunnel, veranderen. Reden is dat bij 165 huizen aan de Rijksweg in Santpoort-Noord te veel verkeerslawaai wordt gemeten.

De maximumsnelheid wordt daarom tussen Haarlem-Noord en het viaduct bij Velserbroek beperkt. Zeventig in plaats van honderd kilometer per uur. Gisteren stond ik bij het Esso-station op de A208. Om de meningen van de automobilisten te peilen. Wat vindt u?

De weg wordt ook tientallen meters opgeschoven richting Velserbroek. Vangrails verdwijnen. Brede bermen moeten voorkomen dat auto’s toch onverhoopt van de weg afschieten. Om de Rijksweg te beschermen komt aan de kant van Santpoort-Noord wel een afscheiding van een meter hoog, die eventueel doorloopt tot onder het viaduct bij Velserbroek.

Bovenste foto: A208 nu
Bovenste computertekening: A208 nu
Onderste computertekening: A208 in 2010

Geen opmerkingen: