donderdag 8 november 2007

Een verkiezing

De halfpipe achter de Vomar in IJmuiden wordt opgeknapt. Dat hoorde ik vanmiddag op een informatiemiddag over het Stadspark. Maar er is meer te melden. Meer dan ik kwijt kon in de krant van morgen.

Stadspark. Dat zijn het Moerbergplantsoen en Gijzenveltplantsoen. Straks een modern woongebied. Met woontoren (plaatje boven). En het wordt een park. Met speelplekken.

Halverwege het Moerbergplantsoen komt zo'n nieuwe speelplek. Vanmiddag lagen daarvoor drie ontwerpen op tafel. Een verkiezing. Bezoekers mochten kiezen welk ontwerp wordt aangelegd. Eén had klimtorens en als enige een basketbalpaal (zie tekening onder).

Er komt ook een speelplek in het Gijzenveltplantsoen. Het rode veldje in het Gijzenveltplantsoen, eerst van korfbalclub Neptunes, wordt veranderd in een voetbalveld en een basketbalveld. In hetzelfde plantsoen wordt vlakbij de rotonde een voetbalveld gemaakt. Met gras.

Alle speelplekken en sportvelden worden verbonden door een schelpenpad. Van Dolfijnstraat tot Kennemerplein. Het schelpenpad kruist de Planetenweg bij de woontoren. Vlakbij de rotonde wordt daarom een nieuw zebrapad geschilderd.

Een prachtig groengebied bij de nieuwe huizen. Waarvan de tuinen direct overlopen in het plantsoen. Geen nadeel dan? Jazeker. In het hele gebied mogen honden worden uitgelaten. Maar, zegt de gemeente: iedere hondenbezitter moet de poep van zijn hond opruimen. Dus niks aan de hand voor de nieuwe bewoners. Wat denkt u?

Geen opmerkingen: