maandag 8 oktober 2007

Trucjes in IJmuiden overbodig

Een trucje in Santpoort-Zuid. Strijd je jarenlang als buurtbewoners tegen de UMTS-masten. Win je warempel een rechtszaak. Besluit de gemeente zelfs de bouwvergunning in te trekken. Maar: blijven de masten toch staan op de kerktoren (foto). Door een slimmigheidje van de providers.

De mensen in Santpoort-Zuid zijn bang voor de straling. Er is geen gevaar, zegt de rijksoverheid. Dat geloven ze niet in Santpoort-Zuid.

En veel meer Velsenaren zijn er niet van overtuigd. Al jarenlang wordt actie gevoerd: Geen zendmasten in Velsen!

In Velsen-Noord werden handtekeningen opgehaald. En in Driehuis. Daar stonden grote billboards langs de Waterloolaan: Geen UMTS in Driehuis. Ruim 250 gezinnen in het kleine dorp (lees nog eens: 250!) waren tegen een zender in de kerktoren. Het parochiebestuur bezweek onder de druk.

Veel ophef dus her en der. Het rare is: er staan al heel veel UMTS-masten in Velsen. Op locaties waar niemand zich er druk om maakt. Ze zijn allemaal te vinden op www.antenneregister.nl Ik tel er in IJmuiden al zeker elf...

1 opmerking:

Anoniem zei

Fokke het hele leven zit vol met trucjes ,en dat weet jij als journalist wel,vandaar dat mensen verder denken en de wet precies gebruiken zodat het wel kan