maandag 17 september 2007

Wachten op een park

Het wordt het grootste openbare park van IJmuiden. Het Duinpark tussen Orionweg en Kruisberglaan. Maar wanneer is het nou eens af? Ik heb het even opgezocht. De gemeente sprak eerst over eind 2005. Daarna eind 2006. Maar nu is het nog niet klaar.

De hele hoge schommels staan al aan de kant van de Kruisberglaan. De heel bijzondere waterspeelplaats, hieronder op tekening, is ook al gebouwd. De prachtige klimtorens (foto) zijn bijna klaar. Jongeren klimmen al over de bouwhekken om er in te spelen. Het openluchttheater annex skatebaan bij de Orionweg moet nog worden aangelegd in een duinpan. Tante Suus van de speeltuin vlakbij, vindt de speeltoestellen maar niks. Maar ze komen er toch.

Van het fietspad, waarover zoveel te doen is geweest, ligt er een klein stukje. De gemeente wilde een fietspad, omwonenden niet. Het kwam er niet. Nu ligt er een breed voetpad. Dat verspringt straks op twee plaatsen om (brom)fietsers te ontmoedigen. Ik kan uit eigen ervaring vertellen dat dat niet is gelukt. Je kunt er prachtig en zonder problemen over fietsen.

1 opmerking:

Anoniem zei

Toch mooi Fokke