zondag 23 september 2007

Jaarmarkt

Dit weekend piketdienst. Gisteren even over de jaarmarkt in IJmuiden gelopen. Ja, het was druk (foto). Maar eerlijk gezegd is dat ook nooit een probleem.

Door de kramen wordt de toch al krappe loopruimte op de Lange Nieuw nog meer versmald. Je moet wel schuifelen.

De ondernemer beloofde op de billboards 130 kramen. Het waren er ruim honderd. Dat is nog wel veel.

De jaarmarkt is een initiatief van de winkeliers op de Lange Nieuw. Hartstikke goed. Maar het aanbod van de kramen vond ik niet zo speciaal. Eigenlijk niks bijzonders. Ik vraag me af of de kraamhouders wel wat verkocht hebben. Kijken, niet kopen. Daar leek iedereen zich aan te houden.

Wat vindt u eigenlijk van de jaarmarkt?

3 opmerkingen:

Anoniem zei

fokke de jaarmarkt is altijd gezellig en vooral de rommelmarkt ,
daar zijn altijd wel leuke spullentjes voor weinig geld,meestal staan er ook mensen met abonement werving of een kraam
en dat geeft ook wel voor de krant
een promotie plekje.

Anoniem zei

ja wat zullen we ervan vinden, volgens mij gaat alle overtollige rommel uit het magazijn van de winkel nu even in het kraampje. ijmuidenaren gaan denken dan dat het lekker goedkoop is en gaan massal door de langenieuw schuifelen, voordeel wat was het lekker rustig in de heerenduinen. moet voor mij vaker (ook op zondag)

Anoniem zei

Het was, op sommige momenten, zo druk dat er geen doorkomen aan was. Het komt overigens niet door ouders met kinderen (en kinder wagens) die je voor je enkels rijden, ouderen die ondersteunende middelen in de strijd gooien, mensen die gezellig in het looppad blijven praten, winkeliers die hun goederen midden op straat uitstallen , het was gewoon een gezellige middag. ( effin het looppad had wil iets breeder gemogen)