woensdag 12 september 2007

Heel aparte blokkendozen

,,Dit leeft echt in IJmuiden'', zegt Jan Karel Van Waalwijk van Doorn. ,,Ik heb het al van tientallen kanten gehoord.'' Jan Karel is makelaar met kantoren in IJmuiden en Santpoort-Noord. We hebben het over De Binnenhaven, het nieuwbouwproject op het voormalige terrein van het Zeeweg Ziekenhuis.

Zaterdag kunnen belangstellenden voor het eerst inschrijfformulieren halen. Tijdens de verkooppresentatie van de eerste 122 eengezinswoningen.

Ruim tweeduizend mensen meldden zich al geïnteresseerden voor het project. Veel daarvan zullen een eengezinswoning willen, denkt Jan Karel. ,,Er is in Velsen evenveel vraag naar nieuwe eengezinswoningen als naar appartementen. Maar in alle andere nieuwbouwprojecten in Velsen worden alleen maar appartementen neergezet.''

Precies om 17 uur van 28 september gaan de brievenbussen dicht. Daarna kan niemand meer zich inschrijven voor de eerste 122 nieuwbouwhuizen. Ze worden verloot. Sommige groepen krijgen voorrang.

De eerste 122 woningen staan in vijf blokken. Enkele omwonenden en politici vonden vorig jaar de architectuur maar niks. Blokkendozen, zeiden ze. Volgens Jan Karel is het anders. ,,Er is een grote diversiteit in de woningtypen.'' Dat bewijst ook wel een beetje het plaatje hierboven. Dat is van een woonblok van het type Sluispoort, waarvan ook het tweede plaatje is.

Het is een van de blokken waarvan zaterdag de verkoop start. De auto parkeer je min of meer in je huis. Over de weg komt een dakterras. De weg wordt een soort tunnel. Heel apart.

1 opmerking:

Anoniem zei

ziet er wel leuk uit zo te zien op de tekening