woensdag 5 september 2007

Een zesje

Ik werk deze week bij het Haarlems Dagblad. Aan een reportagepagina die we maken voor de stadseditie van het Haarlems Dagblad, de editie Haarlemmermeer van het Haarlems Dagblad en de IJmuider Courant.

Voor morgen een verhaal gemaakt over uitspraken van Balkenende. Die vindt dat studenten beter hun best moeten doen. Dat ze geen genoegen moeten nemen met een zesje.

Als je zo'n uitspraak wilt voorleggen in de regio's Velsen, Haarlem en Haarlemmermeer, zoek je naar hbo-opleidingen. Daar doelde de premier op. Ja, hij wees ook op universitair niveau. Maar dat hebben we hier niet.

Voor hbo kom je uit bij INHolland. Een andere keus is er eigenlijk niet. Dus op naar INHolland in Haarlem om te horen wat studenten van Balkenende vinden.

En wat de school ervan vindt. Voorzitter van het college van bestuur van INHolland Jos Elbers:

,,Sommige studenten zijn wat makkelijker. Dat is van alle tijden. Studenten die zich door het leven heen organiseren. Mensen die een 5,5 halen en komen vragen of het geen zes kan worden, want ze hadden het zo en zo bedoeld. Je mag daar best met enige sympathie naar kijken.''

,,Niet alleen hoge cijfers zijn een garantie om succesvol te worden in een beroep. Bepaalde vaardigheden, eigenschappen en toepassingen van kennis zijn vaak veel belangrijker. Iemand met een zesje kan best een heel goede ondernemer worden.''

Geen opmerkingen: