vrijdag 24 augustus 2007

Mooi oud

Er belde een meneer aan bij de redactie. Drukte een cd-rom in m'n handen. ,,Kijk, 160 oude foto's van IJmuiden. Voor jullie.'' Voor de fotoserie Velsen van Vroeger. En weg was de IJmuidenaar.

Tot onze verbazing stonden er prachtige oude foto's van IJmuiden op het schijfje. Zoals die van Oud-IJmuiden van voor de oorlog. Vandaag in de krant. En hiernaast.

Oud-IJmuiden, nu gribus-bedrijventerrein, was vroeger een prachtig gebied. Voordat de Duitsers het sloopten. Met caf├ęs en hotels bij Hotel Augusta. Dat hotel is een van de weinige gebouwen die zijn blijven staan.

Bouwfonds gaat van Oud-IJmuiden weer een woonwijk maken. In de stijl van voor de oorlog. De eerste nieuwe woningen worden dit voorjaar verkocht. Meer over het bouwproject is straks te zien op een speciale website. Straks wordt ook de aangrenzende Spoorwegdriehoek bebouwd. Als dat allemaal klaar is, is een enorm deel van IJmuiden voorgoed veranderd.

Komen jullie naar het Havenfestival? Zondag ben ik er ook, bij de stand van de IJmuider Courant.

1 opmerking:

Anoniem zei

Hoi Fokke mooie oude plaat eindelijk iets mooi,s uit de vroegere serie oude foto,s,plaats er maar wat meer van leuk voor de mensen die daar van houden

havenfestival kom ik ook even naar kijken om wat leuke foto,s te maken
zie je zondag wel fokke,de weergoden voorspellen goed weer

Tot Dan