maandag 30 juli 2007

Heimwee

Op het Kleine Strand van IJmuiden duiken vijf kinderen de hoge golven in. Zon in je gezicht. De wind straalt het zand langs je zongebrande wangen. Een zweempje vakantiegevoel valt weer over me heen.

Maar helaas, het is echt voorbij. Vandaag ben ik weer begonnen. Ik was bij het strand want ik was bij de IJmondhaven. Even kijken naar de geknakte kraan van de Jumping Jack. (zie foto van Arie Ros, waarvoor dank).

Voor morgen een verhaal gemaakt over de gevolgen van de breuk voor het windmolenpark in aanbouw. Ik las dat het ongeluk veel erger had kunnen aflopen. Een bemanninglid van de Jumping Jack schrijft op het internetforum Kombuispraat:

,,Ik lag een paar meter naar voren, in mijn hutje een boek te lezen, was net een uur van wacht. Ineens hoorde ik de kabels 'exploderen' en daarna een gigantische knal. Ik wist meteen dat het de kraan was.''


,,Godzijdank zijn er geen doden of zwaar gewonden gevallen. Echt een wonder. Er stonden namelijk drie mensen onder die op tijd weg konden.’’

Het luilakken in Frankrijk is voorbij. Weer terug in het nieuws.


4 opmerkingen:

Anoniem zei

eindelijk weer aan de slag fokke
Ik heb nog wat vakantie te gaan
leuk dat je er weer bent

Anoniem zei

Ja, hup hup, weer aan het werk! Leuke verhalen maken!

Anoniem zei

Ik had nog een kleine hoop dat je nog een plaatselijk wereldnieuwtje zou brengen vanaf je vakantie adres, maar helaas moesten we het zonder enige teken van leven doen.
Vul de krant en laat je plaatsgenoten weer van je smullen!

Anoniem zei

tja fokke
Jij brengt echt nieuws in ijmuiden

We misten je wel,maar je bent er weer.