maandag 4 juni 2007

Overdreven

Liever wilde hij er niets over vertellen. De man in Velsen-Zuid. Zijn dochter van dertien zou in zijn auto achteruitrijdend over een auto zijn heengereden. Papa zou zijn meegesleurd en gewond zijn geraakt.

Het bericht stond in de IJmuider Courant en zusteredities Haarlems Dagblad en Noordhollands Dagblad.
Maar ook in De Telegraaf, De Pers en Trouw. En op internet op FOK, Skoeps, Elsevier en TV Noord-Holland.

En zo worden jij, je auto en je dochter opeens nationaal nieuws.

Alle journalisten baseerden zich op gegevens van de politie. Volgens de man waren die sterk overdreven. Dat zei hij tegen collega Friso Bos, die hem na enig speurwerk vond in de Van Tuyllweg.

Nou, vertel maar, zei Friso op zijn beurt. En dat wilde de man wel. Het verbaasde Friso niets dat het wel meeviel. Hij was al twee keer langs de auto gelopen waarover heen zou zijn gereden. Niets aan te zien. Nou ja, een deukje dan. Morgen meer in de krant.

2 opmerkingen:

Anoniem zei

Was eerst even balen dat ik het eerste bericht las, ik zag de melding voorbijkomen " verkeersongeval Velsen Zuid" dacht ach zal wel meevallen, dus ruk maar niet uit met de camera's voor beeldverslag. Was ik nu maar wel gegaan, had ik moeten kiezen welke opnamen er naar de landelijke pers hadden gekunt. Maar nu ik dit lees (en indien ik wel was gegaan) had ik toch achter mijn oren gekrabbeld met de vraag wat zal ik nu moeten doorzenden, er was dus niets of nauwelijks iets te zien.
Je raad het als fotojournalist ook nooit ;-)

Anoniem zei

Tja Reinder
Zo gaat dat maar ik denk wel voor jouw dat,je weer op scherp staat voor de volgende gevallen

Het is wel erg wat er gebeurd is
Zou niet graag in de schoenen van die man staan.