vrijdag 8 juni 2007

Dat duurt lang

Er komen regels tegen al die reclameborden op de Lange Nieuw. (foto) Dat is mooi, zal u als IJmuidenaar denken. Tenzij u winkelier bent.

Wist u dat de gemeente al sinds 1995 (!) met dit probleem bezig is? Het wijkplatform IJmuiden-Noord werd er gek van. Ze moeten nog meer geduld hebben. Het gaat pas 1 januari 2008 in. En de winkeliers krijgen een jaar (!) de tijd om aan de regels te voldoen.

Probleem = 1995. Oplossing = 2009.

Wat doen ze toch op het stadhuis? Ik weet ook wel dat er om de vier jaar verkiezingen zijn. En er dan nieuwe bazen neerstrijken op het Dudokplein. Maar een beetje besluitvaardigheid en doorzettingsvermogen mag toch wel worden verwacht.

Het is helaas niet het enige voorbeeld van besluiteloosheid in Velsen. Wat willekeurige voorbeelden, die zeker opvallen omdat de gemeente roept dat we snel nieuwe woningen moeten bouwen:
  • Nova-terrein in Santpoort-Zuid. Ligt nog steeds braak. Discussie over de bebouwing loopt al sinds: 2000

  • Het braakliggende terrein van zwembad De Hoogeberg, aan de Trompstraat in IJmuiden. In 2004 gesloopt.

  • Groot-Helmduin in IJmuiden-Zeewijk, op de plek van de sporthal, zwembad, parkeerplaats en voetbalvelden aan de Planetenweg. Discussie loopt al sinds: 1995!

  • Het lelijkste gat van IJmuiden op de hoek Zeeweg-Lange Nieuwstraat. Waar de Albert Heijn stond. Afgebroken in 1999. Nog steeds vraagt iedere nieuwkomer in IJmuiden zich af wat dat voor rare lege plek in het centrum is.

  • Het braakliggende terrein in de Kalverstraat in IJmuiden, naast de nieuwe Albert Heijn. Waar vroeger bouwmarkt Big Boss stond. Leeg en verlaten sinds 2000.

Het laatste gat is misschien snel verleden tijd. Er zijn opvallende, uitgewerkte plannen. Daarover binnenkort meer in de krant.

6 opmerkingen:

Anoniem zei

fokke doe er wat aan

Anoniem zei

En zo lees ik in de IJC nog dezelfde verhalen als toen ik er werkte...

Anoniem zei

ahh gaan ze eindelijk wat doen aan het schijt veld naast mijn huis(beekmansbos). Ik wordt er heelemaal gek van. Over de overlast van borden en uitstallingen, bloemen kiosk nico (hema)staat op een vrij smal stuk op de lange nieuw zou deze een paar meter kunnen verschuiven zou dit een hoop ergenis kunnen schelen.
Voor de rest is de lange nieuw breed genoeg.

Anoniem zei

Waar een krant al niet voor is
leuke verhalen lees je niet meer
allemaal gezeur

Anoniem zei

Anoniem, 10-6, 21:22 :De overlast lijkt mee te vallen, maar ik ken een hele groep mensen die de lange nieuwstraat mijden omdat er geen doorkomen aan is. Er staan her en der reclame-borden, midden op de stoep. Lang niet iedereen kan die borden zien, en ontwijken is vaak ook een kunst! Als ik, met mijn rolstoel, iemand vrije doorgang verleen bij zo'n obstakel, is er altijd wel iemand die lopend het 'gat' in gaat dat ik juist voor de tegemoet komende "mede weg gebruikers" vrij houd/probeer te houden. Als ik er dan een, nog niet eens boze, opmerking over maak, heb IK het gedaan!
De klinker-rand tegen de winkels aan ligt er niet voor niks, dit is namenlijk de strook die de winkeliers mogen gebruiken, en de rest is voor de klanten!
Bloemenkiosk is inderdaad fout geplaatst, maar niet meer te verplaatsen, schijnt.

Unknown zei

Laten we zeggen dat de weg ernaar toe erg lang was.

De mensen die echt geintresserd zijn wil ik aanraden om de website van de gemeente te bezoeken. Als het goed is moet de beleidsnota te downloaden zijn.

Mvrg Marco Wiese