woensdag 27 juni 2007

Actie

Vanmorgen bij een actie geweest van de Fietsersbond. Protest tegen de oversteek bij de Heerenduinweg in IJmuiden. De oversteek naar en van het fietspad door de duinen. Een moeilijk gevalletje die oversteek, signaleerde ik al eerder.

Fietspad door het duin was allang klaar. Maar nog geen oversteek. Twee dagen voor de officiĆ«le opening werd het nog snel even wat gemaakt… Een trap. Met helling. Snel naar beneden glijden met het gewicht van je fiets achter je aan. Meteen stoppen voor een heel drukke weg. Bedenk nog: heel veel ouderen die hier met de fiets oversteken. Ik houd mijn hart vast.

De Fietsersbond heeft al twee jaar een meldpunt voor slechte fietspaden. In twee jaar tijd zijn er elf fietspaden gemeld. Niet zo veel. Belangrijkste obstakel en bron van ergernis: het fietspad vanaf Velserbroek langs Zijkanaal B en A9 naar recreatiegebied Spaarnwoude.

1 opmerking:

Anoniem zei

Wel grappig die borden op de paal
is het nou zo moeilijk om er een vlakaflopende geheel te maken,
zodat de rolstoelgebruikers en de fietsen en de voetgangers makkelijk over kunnen lopen en waarschuwingsborden aan beiden zijden met pasop voetganges oversteekplaats,met witten strepen net als voorbij het zwembad??????