dinsdag 15 mei 2007

Geen plek voor een zwaailicht

Groot onderhoud aan A9. Iedere Velsenaar zal het intussen wel gemerkt hebben. Sinds april rijstroken versmald, vluchtstrook weg.
En daarmee een probleem voor alles met een blauw zwaailicht. Hoe komen ze langs de files?

Tussen de auto’s door, aldus Rijkswaterstaat. Ze plaatste borden (foto). En die moeten weer weg van de politie. Die meldde dat al op 10 april aan de rijksdienst.
Vandaag zegt Rijkswaterstaat dat de borden uiterlijk begin volgende week verdwijnen. He he. Dat duurt lang.

Nog gekker is: Rijkswaterstaat had allang kunnen weten dat de borden geen enkel nut hadden. Met de zwaailichtborden werd in 2002 voor het eerst een proef gedaan. En geƫvalueerd in 2003. Wat blijkt?

’De maatregel is goed toepasbaar op trajecten zonder vluchtstrook en met normale rijstrookbreedte. In situaties met versmalde rijstroken zonder vluchtstrook is gebleken dat het voor de hulpdiensten fysiek niet mogelijk is om de file door het midden te passeren. Zelfs voor motorrijders is het hier problematisch tussen de rijen auto’s door te rijden’.

Lees zelf maar. Bladzijde 3. Beetje stom van Rijkswaterstaat. Dus.

2 opmerkingen:

Anoniem zei

Fokke, op welke manier moeten we de tweede zin lezen? Iedere Velsenaar zit wel in de auto en gaat dus ook wel eens in de twee maanden over de A9? Of zouden alle Velsenaren wel iemand kennen die er in gesprek zeker een keer over zou praten? Of zou het zo groot nieuws zijn dat als het over de A9 gaat dus wel gezien of gehoord zou worden? Nou nee. Het nieuws over de A9 is nu niet bepaald groots te noemen. Genoeg mensen zullen niet eens weten dat er ergens op de A9 aan de weg gewerkt zou worden, laat staan dat het bekend is dat dat bij Velsen is en hoe het er aan toe zou gaan. Genoeg mensen die niets met de auto te maken hebben of wel maar dan niet met de A9. En daar ben ik eigenlijk wel blij om.

Fokke Zaagsma zei

Nou, ik denk er toch anders over. Ik hoor ook anders om me heen. Heel veel Velsenaren hebben sinds april over de A9 gereden. Heel veel Velsenaren rijden dagelijks over de A9 naar het werk. En weer naar huis.

Met vriendelijke groet,
Fokke