vrijdag 20 april 2007

De vraag blijft

We weten dat Holleeder op bezoek kwam bij de woning van Endstra in IJmuiden aan Zee. Afpersing. De rechtszaak loopt nu. We weten dat er soms een observatieteam van de politie aanwezig was bij de jachthaven. We weten dat justitie wel eens kijkt naar onroerendgoedzaken in IJmuiden. Dat de Fiod wel eens iets onderzocht in Santpoort-Zuid.

Maar hard krijgen van die verhalen, bevestigd krijgen, is ontzettend moeilijk. Politie en justitie: 'Geen commentaar'. Geruchten zat over criminelen en Velsen. En over hun banden met politici. Vooral op internet. De landelijke pers doet er vaak aan mee.

Velsens raadslid Wim Westerman (GroenLinks) gooide vorig jaar de knuppel in het hoenderhok. Hij vermoedt een band tussen onder- en bovenwereld. Na veel gedoe werd de zaak dan gisteravond eindelijk afgerond.
Nou ja, afgerond... De vraag die er van begin af aan ligt is: zijn er connecties tussen boven- en onderwereld in Velsen. Justitie zegt: 'Er is geen aanleiding tot verder onderzoek.' En geeft daarmee dus geen antwoord op de vraag waar alles om draait.

Westerman zegt: Justitie deed nauwelijks onderzoek naar die vraag. Het zou goed zijn geweest als de hoofdofficier van justitie gisteravond was verschenen in de Velsense gemeenteraad. En tekst en uitleg had gegeven. Nu blijft de vraag hangen: zijn er contacten tussen criminelen en het stadhuis?

(De foto's: Westerman boven, Endstra en Holleeder onder)

1 opmerking:

Anoniem zei

Op de website van GroenLinks Velsen staat de tekst vd bijdrage van onze fractie,ook op mijn weblog