zaterdag 17 maart 2007

Volgend weekend beter

Rijkswaterstaat is halverwege met het vervangen van de brug over Zijkanaal C in Velsen-Zuid. Morgen nog even werk, en dan het volgend weekend weer.

Voor Velsenaren leverde dat geen problemen op. Het wegwerk was dan ook ruim van tevoren aangekondigd.

Wat opviel waren al die wijzigingen in de week vooraf. De toerit naar de A9 vanuit Velsen-Zuid (A22) was eerst dicht voor alle verkeer. Toen weer 's avonds en 's nachts open maar op tijden die Rijkswaterstaat niet wist. Die zouden in het weekend op een of andere manier aan de Velsenaren worden bekendgemaakt. En toen waren de openingstijden 's avonds en 's nachts opeens wel bekend.


Vrachtwagens mochten alsnog dit weekend over de A22 en mogen dat het volgend weekend ook. Dan is het opeens: vrachtwagens doorlaten is een proef, alleen voor dit weekend.

Tja. Verwarrend allemaal. Dat geldt ook voor de kortingsregeling voor bus en draagvleugelboot. De korting moet automobilisten van de A9 houden.

Zo'n wegwerkproject wordt maanden van tevoren voorbereid. De kortingsregeling wordt echter pas op het laatste moment bekendgemaakt. Dan heeft het toch geen zin? Rijkswaterstaat bereikte pas op het laatste moment een akkoord met Connexxion. Dat is toch gek?

De NS zwijgen in alle talen over de kortingsregeling. Connexxion maakt het wel bekend (1, 2) en hangt posters op. Dat hoefde helemaal niet, want NS en Connexxion zeggen dat is afgesproken dat Rijkswaterstaat de kortingsregeling bekend zou maken... Nou, dat is dus beslist niet gelukt.

Misschien een leerpuntje voor het komend weekend.

3 opmerkingen:

dennis jonker zei

Jammer dat je het niet even hebt over de verkeersregelaars. Ze staan op plekken bijvoorbeeld bij beeckesteyn en langs de randweg, bij beverwijk uitgang tunnel richting zwarte markt. Maar ze staan daar echt uit hun neus te eten. Is wel leuk zo'n foto van een verkeersregelaar zonder dat er auto's aankomen.(beeckesteyn)
Ik zou toch graag willen weten waarom hun er staan.

Anoniem zei

Inderdaad, ik heb mijn ogen uitgekeken om al die verkeersregelaars en begrijp nog steeds niet wat die daar deden. En dan wil je de A22 op en dat gaat dus niet door. Kun je over de weg langs het kanaal en dan dwars door Spaarnwoude via de A200 het Rottepolderplein op. Pffff, wat hebben de heren van Rijkswaterstaat het allemaal weer goed geregeld. Ik mag hopen dat er een flink stuk over in de krant komt te staan komende week.
Trouwens, het was op de terugweg over de A9 wel een spectaculair gezicht hoe zo'n brug in twee kranen hangt.

Anoniem zei

@Dennis: Ja waarom eigenlijk niet. Ik heb wel 's nachts foto's gemaakt van het inhijzen van het brugdeel maar verder had ik weinig tijd. Ik zal proberen om dat verzuim goed te maken :-)
Verder staan ze er niet helemaal voor niets want ze zorgen dat het vrachtverkeer toch de A9 op kan komen. En die bestelbus die achter een vrachtwagen reed mocht er mooi niet op!

Fokke, een interview met een verkeersregelaar is misschien een idee???

Bovendien, als ze er niet staan dan zal je zien dat veel mensen de verboden negeren met als gevolg dat er een enorme file onstaat op de A9. Dan kan je beter even omrijden. Het blijft lastig maar het is wel begrijpelijk.

groeten,
Ko van Leeuwen