maandag 5 maart 2007

Een dode

Gistermiddag, rond 14.30 uur. Collega Dimitri Walbeek belt. Er zit een dode in een auto. Dimitri ging hardlopen in Spaarnwoude. Hij gaat de Spaarnwoudeloop lopen.

Op een parkeerplaats ziet hij mensen rondom een auto staan. De bestuurder is overleden. De politie komt er aan. Slaat een raampje in. Kijkt of ze nog kunnen helpen.

Dimitri belt mij. Ik heb dienst dit weekend. Ik ga kijken. Bestel een fotograaf. Het kan van alles zijn. Afrekening in criminele circuit. Noem maar op. De politievoorlichter belt me terug. Zeer waarschijnlijk overdosis.

Op de parkeerplaats is alles rustig. Een politiewagen staat naast een blauwe auto. De auto wordt later opgehaald door een berger. De fotograaf maakt daar toch maar een foto van.

Je houdt er een vreemd gevoel aan over. De man zat 's morgens nog een sigaret te roken in zijn auto. Hij staat op een plek waar het altijd druk is. Zeker gistermiddag, met het prachtig mooie lentewandelweer. 's Middags is hij dood.

Een half uur later staat een andere auto geparkeerd op zijn plaats. Twee vrouwen stappen lachend uit. Onwetend van het drama dat zich precies op die plek heeft afgespeeld.

2 opmerkingen:

peet zei

hoe betrouwbaar is de informatie over dat die jongen s'middags is gevonden en niet vroeg in de ochtend.want zijn familie heeft te horen gekregen dat hij vroeg in de ochtend is gevonden en niet in de middag.daarbij komt kijken dat veel mensen vraagtekens zetten omtrent de doods oorzaak.die jongen was een goeie vriend van mij en de verhalen die in de blaadjes hebben gestaan blijken niet echt kloppen.vandaar deze vraag hoe betrouwbaar is deze informatie

Fokke Zaagsma zei

Beste Peter,

Wat hier en in de krant staat is gebaseerd op wat ik en mijn collega hebben gezien en wat de politie ons heeft verteld.

Sterkte met het verlies,
Fokke