zaterdag 10 februari 2007

Hiphop-cop

De Beer is los. Gelukkig maar. Vandaag staat IJmuidenaar Beer in de krant. De rappende politieman uit IJmuiden. Hij kwam een paar keer op de redactie. Een leuke vent.

Met een eigen
productiebedrijfje aan huis. Zijn kledingkast is omgebouwd tot opnamestudio. Hij heeft met zijn oude band Flow ook een clip gemaakt. Daarin zie je Beer rijden over de Planetenweg in IJmuiden, ondertussen het nummer 'Weet wat je zegt' vertolkend. Kijk en luister maar. Beer stuurde me zelf nog een filmpje over zijn optreden in Het Patronaat in Haarlem. Dat gaat ook over zijn werk als agent. (Kijk ook hier eens)

Beer kom je in politiepak tegen op straat. Hij zat ook een tijd bij de strandpolitie. Velsen heeft meer bekende agenten. Neem verkeersagent Guus Hartendorf (ook Velsens historicus) en motorrijder Emiel Nota (kwam laatste nog op redactie. Om aangiftes op te nemen van collega's Boele en Klein Arfman. Eén vrachtwagen had hun geparkeerde auto's beschadigd).

En de wijkagenten Gerrit Oost (Oud-IJmuiden, vroeger de Wijkagent van Urk), Mike Overzier (Velserbroek) en Jerry Ramdayal (IJmuiden-Zeewijk). Jerry wordt wel eens verbasterd tot Jerry 'Ramadan'. Vooral Jerry is populair. Als je Jerry ziet rijden op zijn politiescooter, is hij alleen maar aan het zwaaien naar bekenden.

2 opmerkingen:

Anoniem zei

Fokke,

Leuk om te zien dat ik op je Blog ben vereeuwigd. check ook mijn live optreden in Patronaat van vorig jaarTik de volgende link in: http://www.youtube.com/watch?v=qc19gZmAJPI

Gr.

BEER

Anoniem zei

Zeer apart! Wat ik ook zeer apart vind, is de sluiting van snackbar Smul. Ik kom daar al tig jaar mijn patatje en aanverwante artikelen halen maar opeens is hij zonder aankondiging of wat dan ook gesloten(?). Heel unfair . Vorig jaar was het geloof ik, vierde Smul nog haar 35e verjaardag.Door de frikadellen, kroketten, bamisschijven en niet te vergeten de niet te versmaden smulstick, met verjaardagskorting te verkopen. Nu is ie dus dicht.Een trieste zaak,die om opheldering vraagt.
Houd moed!
Pieter Seimon