dinsdag 27 februari 2007

Fokke is niet Fokke

Veel jongeren kijken geen tv meer. Ze zetten de computer aan voor bijvoorbeeld youtube. Filmpjes. Door iedereen gemaakt.

Ook door Velsenaren. Bijvoorbeeld: je verveelt je dood in Velserbroek.
Dan doe je dit. Let wel: Fokke is niet deze Fokke.

Of je organiseert
scootermeetings in Velserbroek, zoals vorige maand. Met z'n allen sprintjes trekken. Uiteindelijk vluchten voor de politie.

Wat filmpjes betreft, gaat er niets boven de jonge Velsenaren van basketbalvereniging
Akrides uit IJmuiden. Kijk eens wat onder anderen D-Anus en B-Assman hier doen, gefilmd in IJmuiden. Kijk en geniet. En kijk nog eens.

Ook prachtig vind ik een van deze
vluchten boven Corus, van vorig jaar. Al is duidelijk dat het nu niet meer mag.

Op de site van de krant staan ook veel
filmpjes. Leuk zijn de beelden bij het verhaal van de Duitser. Vorig jaar toch met storm de pier op. Met brommer en al er af gespoeld. Zit met hengel in de hand te wachten op zijn redding. En als ze komen, niet meewillen.

2 opmerkingen:

Anoniem zei

Hé Fokke,

Leuke info weer. Een paar van die filmpjes had je me al eerder laten zien. Die scootermeetings leken me wel wat voor mijn rubriek, maar volgens mij bestaan ze al ene tijdje niet meer.
In de krant van vandaag heb ik een oproep geplaatst om die Play Station Crack (Jimmy Sloesewij heet hij toch?) op te sporen. En hoe heette ook alweer die snowboard-kampioene?

Groet,
Gertjan

Fokke Zaagsma zei

Hoi Gertjan,

De scootermeetings zijn er nog steeds, de laatste dus vorige maand. Als je wat googled op internet vind je de afspraken van de scooterboys. Misschien kun je zo iemand vinden voor je rubriek in de IJmuider Courant. Informatie over de Velserbroekse snowboardkampioene en de Velserbroekse playstationcrack komt nog via een collega!

Succes!
Fokke