woensdag 7 februari 2007

Een medicijn dat de wereld kan redden

U zult niets lezen in de krant over een medicijn dat alles kan genezen. IJmuidenaar H. van E. kwam dat opzienbarende nieuws vandaag vertellen bij de krant. Maar wij kennen Van E.

Al meer dan tien jaar stalkt hij de krant. En niet alleen ons, ook alle andere kranten in Nederland. Van E. is zeer goed op de hoogte en zeer belezen.

Probleem: hij ziet overal complotten. Hij ontdekt overal fantastisch , niet bestaand nieuws. Hij belt en begint te praten. Soms gebruikt hij een schuilnaam. Als je hem niet kent, word je overdonderd door de feiten. Je word nieuwsgierig. En luistert. En luistert.

Ik ken collega's die hem wel een half uur aan de telefoon hadden voordat ze merkten dat Van E. onzin vertelde. Vandaag sprak ik hem maar 1,5 minuut aan de deur. Een record!

Een oud-collega van me deed het zo. Hij herkende hem aan de telefoon, zei ,, 'Hoi H! Je krijgt tien seconden'. En stipt daarna bedankte hij hem en hing op. Een collega die hier nog steeds werkt, legde de hoorn op zijn schouder en tikte door. Af en toe pakte hij de hoorn, zei ja, zei nee, en legde de hoorn weer op zijn schouder.

Oh ja. De uitsmijter.
Enkele lezers van Fokke's Blog vragen om Velsense geruchten. Daar gaan we:

- De douane is nog steeds erg actief op het IJmuiderstrand. Gezegd wordt dat ze een bezoek brengen aan alle bunkers die in het duin verborgen liggen. Om te kijken of er geen drugs verborgen zijn die vanaf de Noordzee aan wal zijn gesmokkeld. Zeker is dat de douane meer actief is dan normaal.

- Er is een extern onderzoek nodig naar de Velserduinweg in IJmuiden. Waarom? Dat heeft te maken met het nieuwste advies van de verkeerspolitie. Dat is zo lastig dat de gemeente de kwestie niet intern kan oplossen. Zeker is dat er een nieuw verkeersadvies is van de politie. Dat meldt een gemeentewoordvoerder.

- De Velsertunnel is in heel slechte staat. Scheuren en zo. We zoeken het uit.

Tot morgen!

6 opmerkingen:

Anoniem zei

Bij jullie zit de deur tenminste op slot. Hahaha.

Anoniem zei

Grappig eigenlijk dat iedereen altijd 'Velsertunnel' schrijft. Maar Fokke, volg je eigen link eens en kijk op de foto. Dan zie je duidelijk een bord met 'Velser Tunnel'. En dus is de vraag: wat is nu de juiste schrijfwijze?

Fokke Zaagsma zei

Ja gut, geen idee. We hebben het altijd over de Velsertunnel. Net als Wijkertunnel. Als je er over nadenkt zouden het twee woorden moeten zijn. Velser zegt iets over de tunnel (welke). Het zou dus Velser tunnel moeten zijn. En geen Tunnel. Het is geen Duits.

Fokke Zaagsma zei

Enne... Deur is op slot sinds de advertentieafdeling enkele jaren geleden vertrok.

Maar de redactie is echt gewoon bereikbaar op het Marktplein 1.

Gewoon aanbellen. Gewoon doen.

Anoniem zei

Ik denk toch echt dat het Velser Tunnel is, dus wel met een hoofdletter. Het is immers een naam en die schrijf je met beginkapitaal. Jij heet toch ook 'Fokke Zaagsma' en niet 'Fokke zaagsma'?

Anoniem zei

Van E. Is dat niet Van Empelen? Ik hoot Noukie en Sandra nog zuchten. 'Nee meneer Bos, u heet toch echt Van Empelen. Goedemiddag' Kleng hoorn erop.