dinsdag 30 januari 2007

Brand

Het is nu 21.30 uur. Op de krant ben ik klaar. Er was brand. Op P2000, het alarmsysteem voor hulpdiensten, zag ik rond 8.45 uur dat er brand was op een schip in Velsen-Noord. Mijn collega's van het Noordhollands Dagblad in Beverwijk gebeld (Dagblad Kennemerland). Zij verzorgen nieuws uit Velsen-Noord. Dat hebben ze vandaag dus geweten.


Ik ben de hele dag op pad geweest om de gevolgen voor Velsen-Zuid in kaart te brengen. Vooral voor het verkeer, want de Wijkertunnel werd afgesloten. Op de A9 zag ik een crashtender van Schiphol voorbijkomen (foto). Op weg naar de brand. Aan onze kant van het kanaal was er nauwelijks nieuws te halen. Zelfs het verkeer reed goed door. Ook in de avondspits.

Wat geruchten gecheckt. Nee, de Amsterdamsweg (langs het kanaal) was gewoon open. En de ReinUnie hoefde ook niet dicht. Wat wel klopte: grote schepen mochten vanaf 15 uur niet meer door het kanaal. Het brandende schip kon ontploffen.

Bij de waterzuiveringsinstallatie in Velsen-Zuid was er goed zicht op het schip. Daar verzamelden zich nieuwsgierigen met camera's. De politie stuurde enkele keren auto’s weg. Twee ambtenaren van Velsen verschijnen. Ze parkeerden hun gemeentewagen waarmee lampen van straatlantaarns worden vervangen op de Amsterdamseweg. Eén van hen ging in het bakje omhoog en maakte foto's.

5 opmerkingen:

Anoniem zei

Dat van die ambtenaren roept bij mij vraagtekens op. Eerst is er in het stukje namelijk melding van de politie die auto's wegstuurt die op fietspad of weg stil waren gaan staan. Vervolgens wat over toeschouwers en dan de opmerkelijke vertelling dat twee ambtenaren ook toe kwamen kijken, hoogwerker geparkeerd op de weg en in gebruik voor wat uitzicht. Was dit officieel ambtswerk, of een wel heel brutale vorm van ramptoerisme met gemeentelijke middelen?

Anoniem zei

Ambtenaren afzeiken.....niets beters te doen?

Anoniem zei

amtenaren afzeiken??.....niets beters te doen?....vast een ambtenaar die dit plaatst want volgens mij hebben die ambtenaren wel degelijk iets beters te doen dan de ramptoerist uit te hangen.
gegroet V.Elsenaar

Anoniem zei

de crashtender was onderweg naar het jac p thijsse college in caastricum voor een radio 538 feestje

Anoniem zei

De crashtender op de foto is ook niet van Schiphol maar van de Koninklijke Luchtmacht. Schiphol heeft namelijk rode crashtenders.