dinsdag 1 november 2011

Kans op slang in huis: groter dan je denkt

Je schrikt je inderdaad de…, nou ja, vul maar in, als je door je huis loopt en een slang ziet liggen. Het overkwam het IJmuidense gezin Kwant. Zie de bovenste foto die ze maakten van de slang op de trap.

De eerste diagnose was een giftige korenslang, maar het blijkt de niet-giftige koningsslang. Al kan die lelijk bijten en in paniek je helemaal onderpoepen.

En dat stinkt verschrikkelijk, vertelde Rob Dumont van de Reptielenopvang me. Dumont: ,,Dan moet je je kleren zeker twee keer wassen voor je die stank er uit hebt.'' Hij staat op de tweede foto, met de IJmuidense slang.

De politie overwoog zaterdag na de vondst van de slang een buurtonderzoek te houden, om de eigenaar te vinden, maar kreeg een andere melding waar ze op af moest. Maandag was dat onderzoek niet meer nodig. Het baasje van de slang meldde zich.

Toen ik dit weekend het verhaal over de ontsnapte slang schreef, zei ik nog achteloos tegen Dumont dat het zeker een zeldzame gebeurtenis was: een slang in huis.

Nee hoor, zei Dumont. ,,Dat gebeurt regelmatig. Tussen Hoofddorp en IJmuiden wordt zo'n dertig keer per jaar een slang in huis gevonden.''


Hij denkt dat er ongeveer tweeduizend mensen in IJmuiden een reptiel houden.

Wat is de kans op de slang in een IJmuidens huis? Groter dan iedereen wil.

PS: De politie Velsen twittert nu ook. De wijkagent voor IJmuiden Zee- en Duinwijk twitterde al een tijdje.
Drie andere wijkagenten in Velsen twitteren nu eveneens: de agenten voor Oud-IJmuiden en de agent voor Santpoort-Noord en Santpoort-Zuid.

3 opmerkingen:

Anoniem zei

Foei Fokke, een korenslang is absoluut NIET giftig! Sterker nog, de korenslang is een van de makkelijkste en zachtaardigste slangen, deze kan alleen kleine prooidieren wurgen/eten en bijt zelden. 1 Blik op google.nl en je ziet het direct

Fokke Zaagsma zei

Tja, het staat er een niet helemaal zoals ik bedoelde.

De IJmuidenaren die de slang vonden, kregen eerst te horen dat het een korenslang was. En hun werd verteld dat die giftig was.

Dat was de eerste diagnose.

Dank voor je aanvulling!
Fokke

nicolaas zei

ach neem gewoon een tuinslang, veiliger kan het niet.
Al die reptielen in je huis? en ze geven geen pootje,ze maken geen geluid en ze reageren nergens op ook niet op inbrekers,dus de tuinslang is beter.