zondag 30 oktober 2011

Ik hoop dat ze overleven

Sportwethouder Annette Baerveldt verkocht het mooi in de IJmuider Courant van vrijdag, de bezuiniging op de subsidies voor Velsense sportclubs. Toch maar mooi bijna het beoogde bezuinigingsbedrag gehaald.

En met weinig pijn, zei ze. Want de subsidie op de zomerkampen was toch wel achterhaald. En er waren subsidieregelingen waarvan niemand gebruikmaakte. Ook bleef de subsidie voor gehandicaptensport. Bezuinigingen op de sport
moeten ingaan op 1 januari 2012.

Goed nieuws. Maar wie het raadsvoorstel er even bijpakt, ziet dat er wel degelijk slachtoffers vallen.

De regeling teruggave onroerendzaakbelasting clubaccommodaties wordt ingetrokken.


De exploitatiesubsidie voor atletiekvereniging Suomi in Santpoort-Noord vervalt.

De gemeente schrijft: in bijna alle gevallen worden de clubs getroffen die financieel gezond zijn. De grotere buitensportclubs kunnen de gevolgen wel compenseren door meer kantine- en reclame-inkomsten. Alsof dat tegenwoordig zo makkelijk is.

De watersportclubs in zwembad De Heerenduinen en binnensportclubs zijn ontzien omdat ze geen eigen kantine hebben. Behave de gymnastiekverenigingen in de Velsense sporthallen. 'Zij zijn een uitzondering', schrijft de gemeente: 'De grootste teruggang in financiƫle bijdrage treft nu twee gymnastiekverenigingen met 4500 en 2200 euro'. Zo. Ik hoop dat ze het overleven.

De sportclubs zijn het ook niet eens met de mooie woorden van Baerveldt. Elf verenigingen luiden de noodklok. De komende drie jaar gaat de veldhuur honderd procent omhoog. En dat betalen, onvermijdelijk, de leden.

1 opmerking:

Anoniem zei

fokke het geld voor ontspanning wordt gebruikt voor leuke dingen denk ik wel erg jammer maarja op is op zo gaat het tegenwordig