maandag 19 september 2011

Water in de Lekstraat

Wat een regen gisteren. Normaal gaat zo'n stortbui na een tien minuten over, maar deze hield zeker drie kwartier aan. En toen kwam de hagel. Het is herfst in Velsen.

In IJmuiden liepen straten onder: Lekstraat (leuke naam), Waalstraat, Heerenduinweg en in Zeewijk. Op het strand bij IJmuiderslag vormde zich een meer. De parkeerplaats in IJmuiden aan Zee, bij de Kennemerboulevard, liep onder. De brandweer moest in actie komen.


Voor bewoners aan de Planetenweg in IJmuiden, die al jarenlang natte voeten hebben bij hoosbuien, had de gemeente een tijd terug een oplossing bedacht.

Heeft het geholpen? Nee. Maar dat kwam weer doordat enkele putten verstopt
waren.

(Toegift: tv-item met foto's over IJmuidense wateroverlast door TV Noord-Holland. Ook met item over vrijwilligersontbijt in IJmuiden)

PS: Kijk naar dit mooie fotoverslag van Ko van Leeuwen: hebbes!

(Foto's zijn van Cor Schoon, E.S. Berk, Ron Hartog en Erik
Baalbergen, waarvoor dank)

1 opmerking:

nicolaas zei

Heerlijk he al dat water uit de lucht
we hebben het nodig Fokke anders gaan we eraan met z,n allen, want Zoutwater kun je niet drinken. alleen is dit wel heel erg veel in 1 keer,Maar in Litouwen waar het normaal weinig regent
hebben we ook van die douce,s met veel overlast,zou het dan toch aan het miljeu liggen? met al die nucliare rotzooi in de lucht? Zoals Oegraine en Japan ? want het valt wel op november stormen in de zomer? ook bij ons hier.
een hele slechte zomer dus,met veel water overlast.goed voor de voorraad maar niet lekker voor ons dus.
hopenlijk volgende keer beter, Mooie plaatjes trouwens uit IJmuiden .
Zo zie je dat Ijmuiden het ook heeft.
Water naar de zee brengen dus. is dat dan wat?