maandag 13 september 2010

Pierloop: uitpuffen met witte wijn

Een Keniaan uit De Goorn spurt als eerste weg met tijdens de Pierloop van zaterdag (zie foto boven). En hij wint. Met gemak.

Ik zie hem voorbijspurten op de Heerenduinweg, als eerste. De rest volgt op afstand (zie foto met de voetjes van de vloer).

Een van de eerste achtervolgers heeft een racefietser achter zich aan. De man schreeuwt hem toe wanneer hij harder en zachter moet lopen. Een coach.

De jeugdloop is dan al lang klaar. Bij de start van de 8,2 en 15 kilometer kijkt een meisje naar haar beker (zie foto). Ze werd tweede, zei ze. Kijk hier voor een filmpje van de jeugdloop.

Sommige kinderen stribbelden tegen onderweg. Wilden stoppen, hadden niet gedacht dat het zover lopen is voor die medaille. Er is een ouder gesignaleerd die daar geen genoegen mee nam. Doorlopen moest dat kind.

Het was een zware loop, door de warmte. Maar Arjan en Martin zijn tevreden. Bij de finish op Plein 1945 hoor ik de speaker Bob Keuzekamp binnenhalen. Hij is weer de snelste Velsenaar, net als Petra Kassing. Kijk naar de foto's van de prijsuitreiking.

De finish, dat laatste stukje, is altijd leuk om naar te kijken. Sommigen doen nog even extra hun best (zie laatste stukje van dit filmpje), anderen zijn gewoon blij dat ze het hebben gehaald: samen.

Er was een groepje dat, eenmaal binnen, meteen aan de witte wijn ging. Al uitpuffend werden de plastic bekertjes gevuld.

De Pierlooporganisatie had nog gezegd dat iedere loper zich achteraf op een site kan zien finishen, maar die uitslagensite meldt dat 'door een defect aan de videocamera geen beelden beschikbaar zijn'. Ik belde vanmiddag de Pierloopvoorzitter. Hij zegt dat de beelden later toch komen.

Maar we hebben de foto's nog:
- Fotoserie één
- Fotoserie twee
- Fotoserie drie
- Fotoserie vier(De foto onder-rechts, bijna over de finish, is van Frits Houtgraaf)
1 opmerking:

Anoniem zei

http://www.echo.nl/nb-ij/buurt/lees/1069410/snelste.pierloop.15.km/