maandag 15 juni 2009

Genieten van Beeckestijn Pop

Twee oma's met rollators komen net van het festivalterrein gelopen. Bij het Kabouterpodium liggen vier jongeren met een waterpijp. In het gras bij de zweefmolen spelen de jonge kinderen.

Ik heb ze gezien in de leeftijd van 1 tot 60 jaar. Beeckestijn Pop, zaterdag, wat een fantastisch feest. Voor alle leeftijden.

,,Hé, je bent toch niet aan het werk?'', roept een bekende. Nee. Ik loop met de kinderen lekker te genieten van zon en muziek.

Bier en eten (van pannenkoeken tot Azische hapjes) hebben normale, schappelijke prijzen. Overal liggen mensen in het gras lekker in de zon. Bekenden ontmoeten bekenden. Kinderen halen glazen bekers op. Waarom? Lees maar bij Jojootje.

De organisatie meldt 350 bezoekers op vrijdagavond, bij de rockopera Tommy van Shinbone.

Beeckestijn Pop trok zaterdag, aldus de organisatie, een recordaantal bezoekers. De druk bezochtste editie ooit telde ruim 15.000 gasten. Ook de bands waren tevreden.

Voor wie wil nagenieten van dit fantastische Velsense feest: foto's staan hier. Wel flauw dat je niet mocht fotograferen op het festivalterrein.

Het optreden van de Jeugd van Tegenwoordig was een van de hoogtepunten.

Filmpjes van de mooie dag: hier en hier.

Kijk nog even naar het optreden van John Doe's Revenge.

Wil iedereen Ritchie nog even helpen? Hij post op de Hyves van Beeckestijn Pop:

,,Yow iedereen. Wie kan mij helpen? Ben opzoek naar een meisje die een rokje, hoge sokken en hakken aan had. zat met een vriendin @ DeWolff en zat te tekenen. Iedeeen ? Thanks (ze had ook bruin haar en van die konijnen? oren ofzo?)''


De foto's zijn van Frits Houtgraaf, waarvoor dank.

3 opmerkingen:

Klaas (Nick) Strooker zei

Hi Fokke,

bedankt voor je link naar mijn weblog.

Anoniem zei

hoi fokke was erg gezellig en er was genoeg te fotograferen,ik denk wel dat de fotografen mooie platen gemaakt hebben,fantastische evenement en mooi weer

Anoniem zei

Hierbij de link naar wat foto's van de Jeugd van Tegenwoordig. Vet optreden! http://www.abradio.nl/web/show/nieuws/7525/topdrukte_op_festival_beeckestijn_pop_op_velsen-zuid