donderdag 4 december 2008

Binnenblijven

Bij Westcoasting staat een man in de deuropening te kijken. ,,Meneer! Meneer!'', roept de politieman achter de afzetting. ,,U moet binnenblijven!''

De man reageert niet. ,,Meneer!'', probeert de agent nog eens. De man draait zijn hoofd om. ,,Zeg, ik heet geen meneer, ik heb een naam.'' Agent: ,,Die ken ik toch niet!''

Niet iedereen was vanmorgen gelukkig met de afzetting van de Trawlerkade in IJmuiden vanwege een lekgestoken vat. Omdat de inhoud onbekend was, deed de brandweer gewoon voorzichtig. Kijk maar.

Werknemers van bedrijven zoals Westcoasting moesten voor de zekerheid binnenblijven. Agenten blijven achter het gespannen lintje. Voor hun veiligheid.

Bij Gamo komt ook iemand naar buiten. ,,Mag ik even naar jullie toekomen?'', vraagt hij aan de agent die tien meter verder staat. Nee, is het antwoord. Want aan zijn kant van het lintje is het veilig, aan de andere kant niet. Vindt de agent.

De man van Gamo beseft dat een discussie over de willekeurige plek waar het roodwitte lint is gespannen kansloos is. Hij gaat weer naar binnen.

Bij Ymuiden Stores, waar het vat werd uitgelaten en waar de brandweer voor de deur bezig is, kijken ze een beetje op van de hulpdiensteninzet. Geen brandweerman of agent kwam bij ze binnen om te vertellen wat er aan de hand is, en dat zij ook binnen moeten blijven.

Foto boven: Brandweermannen in rode chemicaliënpakken die het vat afdekten met een groot geel omhulsel. Dat staat in de vrachtwagen.
Foto onder: Leidinggevenden van de brandweer overleggen bij Ymuiden Stores. Lekkend vat zit in het gele omhulsel in de vrachtwagen.


Meer foto's maakte Ko van Leeuwen: Kijk hier.

2 opmerkingen:

Anoniem zei

Hey Fokke,
dank je wel voor de link.
[mopper] Helaas is mijn website weer vreselijk traag [/mopper]

Overigens is het dezelfde agent die 's middags door de ambulance van zijn fietsje werd gereden....

Ko van Leeuwen

Anoniem zei

Ko je hebt weer een mooie reprotage gemaakt

gr frits