donderdag 5 juni 2008

Onvolledig, onjuist, te laat

Uit de krant van vandaag: Burgemeester en wethouders hebben de gemeenteraad 'onvolledig, onjuist, te laat' geïnformeerd.
Drie politieke doodzondes op een rijtje. Eentje is al genoeg om een wethouder te laten aftreden.

Het gaat over het woonwagenkamp in Velsen-Zuid. Het bureau Berenschot onderzocht hoe de uitbreiding en verandering van het kamp bij de Velsertunnel 9,6 miljoen kan kosten. In plaats van de afgesproken 2,7 miljoen (oeps..) Lees hier hun rapport.

Vorig jaar werd het enorme tekort opeens ontdekt. Het werk aan het kamp werd meteen stilgelegd. Woonwagenkamp lijkt debacle te worden, schreef ik al. Problemen volgden in ieder geval. Maar wethouder AnneMieke Korf (PvdA) overleefde een motie van wantrouwen.

Nu dit rapport. Daarvoor verdient Velsen Lokaal-raadslid Johan van Ikelen een grote pluim. Hij deed het werk dat een raadslid moet doen: controleren. Hij ontdekte onder meer dat met De Bie een openeindecontract was afgesloten. Alle gemaakte kosten worden vergoed.

Zal Korf nu wel aftreden? Ik betwijfel het. De collegepartijen PvdA, VVD, CDA en Democraten 66 Velsen willen alleen maar rust.

Voor de PvdA wordt het een moeilijk iets om uit te leggen. Hun verweer zal zijn dat het tekort veroorzaakt werd door het vorige college van burgemeester en wethouders. Dat met Velsen Lokaal.

Maar toen Velsen Lokaal-wethouder Floor Bal in 2003 moest aftreden vanwege malversaties over Forteiland wees Bal als schuldige de vorige colleges aan. Die met de PvdA. Daar ging de PvdA toen niet in mee. Fouten van wethouders uit het verleden komen voor rekening van wethouders van nu. Zei de PvdA toen. En nu?

3 opmerkingen:

Anoniem zei

wethouder AnneMieke Korf is mediageil, maar nu ff niet.

Anoniem zei

Inderdaad, als je geknipt wordt moet je héél stil blijven zitten....

Mevrouw Korf zal hier natuurlijk ook wel weer een 'goede' verklaring voor hebben!

Anoniem zei

Haar email adres is in elk geval buiten dienst.