maandag 10 maart 2008

Voorbereiden op voorjaar

Het is nog koud en het regent op de stranden van IJmuiden. Maar de eerste tekenen van het voorjaar zijn in zicht.

De strandondernemers keren deze dagen terug van vakantie. Schellinger is met drie shovels in de weer op het IJmuiderstrand. Hij en zijn mannen maken een talud voor de strandhuisjes. En maken de strandopgangen vrij van het opgestoven zand.

IJmuiden aan Zee maakt zich op voor het voorjaar. Ik hoor van plannen van Noordzee en Zeezicht en Beach Inn. Later leest u meer. Hou de krant in de gaten.

De eerste strandhuisjeseigenaren knutselen aan hun huisjes. Op 31 maart mogen ze weer naar het IJmuiderstrand. Op 1 april gaan ze naar het Kleine Strand. De laatste jaren is het rustig op het grote strand. Maar op het Kleine Strand gebeuren nieuwe dingen.

Nu is de muur bijna klaar die het zandtalud vervangt (zie foto boven). Niet iedereen is er blij mee. Anderen zijn weer blij met de trappen die in de muur komen. Voor een verslag van de bouw van de muur: kijk hier.

Er is nog een positieve kant. Straks kunnen we doorfietsen naar de strekdam. Op de onderste foto wordt hard gewerkt aan het fietspad (kijk ook naar het filmpje).

De onderste foto is van Frits Houtgraaf.

Geen opmerkingen: