vrijdag 7 maart 2008

Beetje rare legale business

Ernst Hirsch Ballin wil growshops verbieden. Blijft raar in Nederland. Thuis mag je een paar plantjes kweken. Maar nu wil de regering verbieden dat je daar de spullen voor koopt.

In Velsen hebben we twee growshops. Eén in IJmuiden. En één in Velsen-Noord.

Als ik de eigenaar van de laatste, Growplanet, bel, zegt hij dat hij niet meer is dan ‘een technische handelsonderneming’. Heel legaal.

Maar op zijn website prijst hij zich zo aan:
´Ver van de bewoonde wereld, dus anoniem inkopen doen en geen problemen met parkeren, een groot parkeerterrein voor de deur en de mogelijkheid uw busje naar binnen te rijden’.

Dat geeft weer te denken. Echt alleen voor thuistelers die niks te vrezen hebben? Over Hirsch Ballins voornemen wil de Growplanet-man niks zeggen.

Bij het Groene Blad in IJmuiden willen ze wel reageren. Ook zij benadrukken een legale handel te hebben. Maar: de eigenaren, laten we ze J en J noemen, willen niet met hun namen in de krant.

En dat is toch weer een tikkeltje anders dan bij gewone middenstanders waarbij de krant langskomt en toch min of meer vraagt of ze even reclame voor zichzelf willen maken.

Ik moet trouwens nog zien dat Hirsch Ballin de verkoop van potaarde of groeilampen in een winkel kan verbieden. Ben benieuwd hoe hij dat juridisch wil doen.

Voor Hirsch Ballins partij lijken de growshops overigens de eerste stap. Misschien moeten alle coffeeshops maar dicht, oppert CDA-Kamerlid Ciska Joldersma.

Joe Cool en Scolo zijn gewaarschuwd.

Geen opmerkingen: