dinsdag 1 januari 2008

Niet meer naar huis

Ze konden weer 'naar huis'. Zo noemden leerkrachten en kinderen het, toen ze twee weken geleden weer terugkeerden naar de Parnassiaschool aan de Wulverderlaan in Santpoort-Noord.

Na de brandschade eind maart door Het Terras konden ze niet meer in de school blijven. Ze weken uit naar onder meer het Nova College in Santpoort-Noord.

Zijn ze eindelijk weer terug - breekt daar brand uit. En heftig ook. Kijk maar eens naar dit filmpje. (en deze als toegift).

Leerkrachten en ouders stonden te huilen. Waren helemaal van de kaart. De schade is zo aanzienlijk dat het me niet zou verbazen dat het hele gebouw wordt afgebroken.

Ik was er ook bij. Had immers piketdienst. Op de middelste foto zie je me praten met schooldirecteur Jan Vink.
Burgemeester Peter Cammaert kwam ook kijken, net als onderwijswethouder Annette Baerveldt. Ook wethouder Arjen Verkaik was er.

Cammaert stond er nog maar net toen een woedende man achter het afzetlint vandaan kwam. ,,De hele dag steken jongeren vuurwerk af op het schoolplein. We hebben al zo vaak de politie gebeld. Er komt niemand!’’, beet hij de burgemeester toe. Veel buurtbewoners zijn daarom boos. De oorzaak is immers zeer waarschijnlijk vuurwerk dat bij het lokaal werd afgestoken.

Directeur Vink begrijpt de buurtbewoners, maar relativeert. ,,Als de politie komt, zijn de jongens toch al gevlogen.''

Felicitaties aan IJmuider Courant-verslaggever Friso Bos en chef redactie IJmuider Courant Maaike Oppenkamp voor hun nieuwjaarsduik in IJmuiden.

1 opmerking:

Anoniem zei

De brand is verschrikkelijk
Wel veel schade tjonge waarom??????
moet dat nou weer gebeuren


De nieuwjaarsduik van friso en Maaike geweldig hoor
goed voor de pr voor de krant