vrijdag 11 januari 2008

De nieuwe baas van Forteiland

Met directeur Rick Slabbers van PBN naar Forteiland geweest. Hij is de nieuwe exploitant. Legde uit wat hij met het eiland wil.

Het Amsterdamse evenementenbureau organiseert al meer dan vijftien jaar van alles op het eiland. Voor een indruk: kijk even naar dit mooie filmpje.

Slabbers (foto, hij staat bij de pantserkoepel op het eiland) heeft plannen genoeg. ,,We zijn een officiƫle trouwlocatie. Be my guest! Ik wil theaterproducties overhalen hier voorstellingen te geven. Ik wil filmmakers binnenhalen.'' Om maar wat te noemen. Dus: het eiland staat te huur.

Slabbers is vanaf maart de nieuwe baas van Forteiland. Dat boezemde sommigen angst in. De gidsen komen er immers al lang. Het is een beetje hun eiland. Slabbers: ,,Ze waren zo bang dat ik ze van eiland af zou sturen. Er blijkt al zoveel jaar nooit open kaart te zijn gespeeld met ze. Er is zoveel geroddeld.''

Geen angst: de gidsen mogen blijven. Maar: als PBN een gids nodig heeft voor rondleidingen, moet straks een gids beschikbaar zijn. Geen vrijblijvendheid meer. ,,Voor wat hoort wat'', zegt Slabbers.

De enige die sneuvelde onder het nieuwe bewind is Mark van Leeuwen. Jarenlang zorgde hij voor boekingen op het eiland. Dat doet PBN nu. Van Leeuwen is met een regeling van de gemeente vertrokken. Zuur voor hem, want ook hij was verknocht aan het eiland.

En heel misschien is er nog iemand die op zijn tellen moet passen. De grote zwarte poes Brutus. De ongekroonde koning van het eiland. Slabbers wil alles keurig en netjes voor de bezoekers. ,,Gadverdamme, dat kan niet'', zegt Slabbers als hij de poezenpoep en -plas ruikt in een van de gangen. Niet meer doen, Brutus.

1 opmerking:

Anoniem zei

Tja erg jammer voor mark van leeuwen goede organiasator en regelatuur,als je wat vroeg aan mark was het nooit een probleem
veel sterkte mark