Zo. De geheime brief van justitie is niet meer geheim (zie 22 januari). De gemeenteraad kan praten over het onderzoek naar mogelijk banden tussen stadhuis en criminelen. Maar... waarom moet de krant daarvoor zorgen met een beroep op de Wet Openbaarheid Bestuur? Waarom krijgen politici dat niet voor elkaar? Politici, mijn lezers zijn uw kiezers en ze hebben het volste recht om te weten hoe het zit. Schande dat justitie de democratie belemmert door de brief niet te willen prijsgeven. Schande dat de burgemeester geen openbaar debat over iets wil voeren dat mijn lezers, uw kiezers bezighoudt.
Morgen ben ik vrij. Tot maandag!
P.S: Wist u dat oud-wethouder Floor Bal na jaren weer een abonnement op de IJmuider Courant heeft genomen?
donderdag 25 januari 2007
Abonneren op:
Reacties posten (Atom)
4 opmerkingen:
Het probleem is dat burgemeesters niet gekozen zijn, maar benoemd in naam der Koningin. Ze hoeven zich dus niet om de vier jaar naar de kiezers toe te verantwoorden voor wat ze doen, met als gevolg dat ze dingen doen die volksvertegenwoordigers niet in hun hoofd halen.
Schande is het. Ik vraag me af: Als de IJmuider Courant de brief in bezit had gehad, zouden jullie hem dan intergraal hebben geplubiceerd? Zo ja, waarom hadden jullie de brief dan niet? Misschien zou het helpen om wat goede relaties op te bouwen met een wethouder en enige raadsleden. Dit kan bij zaken als deze wel eens helpen. Ik vergat bijna me naam er bij te zetten. Je bent zo gewend dat het er automatisch op komt. Vgr: Pieter Seimon
Beste Pieter,
Het artikel in de IJmuider Courant lijkt me duidelijk, maar nog even de feiten op een rijtje:
- we hebben de brief dus
- hij staat volledig afgedrukt in de IJmuider Courant van vrijdag en in het klein op ijmuidercourant.nl
- als je je afvraagt waarom we de brief niet eerder publiceerden: we kregen hem gewoon niet, niet uit het stadhuis en niet van justitie omdat er het stempel geheim op stond.
Maar ik wist wel wat er in stond en heb dat ook opgeschreven. Daardoor was de inhoud openbaar, maar de gemeenteraad kon er niet over praten (en wilde dat wel) omdat de brief geheim was.
Toen hebben we de raad maar geholpen door met een beroep op de Wet Openbaarheid Bestuur de brief op te eisen. Wat dus lukte.
Met vriendelijke groet, Fokke
Beste Fokke
Ik ken de geschiedenis. Jullie kende de inhoud van de brief maar de krant had de brief zelf niet. Het had juist zo aardig geweest als jullie de brief wel hadden gehad en ook hadden geplubiceerd. Dit zou voor mooie opschudding hebben gezorgd. Het is misschien wat sensatiezoekerij van mij maar het had wel mooi geweest.
vgr: Pieter
Een reactie posten