vrijdag 5 oktober 2012

Geen gracht door de Lange Nieuwstraat

Velsen Lokaal gooide ze in de openbaarheid: de vijf schetsen voor een nieuw winkelgebied in IJmuiden-centrum

De meningen worden nu gepeild. Zou Woningbedrijf Velsen meepraten

Ook de bewoners van de Willemsbeekweg in IJmuiden waren niet zo blij. Zij waren niet uitgenodigd door de gemeente op een praatsessie. 


Een buurtbewoner heeft vorige maand brieven uitgedeeld in de straat om iedereen op te roepen te reageren bij de gemeente. Die brief staat onderaan in deze blog. Als u er op klikt, kunt u hem lezen.

Hier kun je de gemeentelijke ideeën voor het centrum lezen en bekijken.


De winkeliers lieten al weten wat ze van de ideeën voor het nieuwe centrum vinden. Gratis parkeren moet blijven, vinden ze. 


Het plan voor een gracht door de Lange Nieuwstraat is erg grappig. Dat was enige jaren geleden de 1 april-grap van een Velsens huisaanhuisblad, maar nu een serieuze optie voor de gemeente. Een gracht? Niet doen, zeggen de winkeliers van Stadscentrum IJmuiden.


Hen valt ook op dat in schets B en D het winkelcentrum Velserhof op het Marktplein volledig is verdwenen. Wat ze ook afwijzen: het plan om Plein 1945 door te trekken over de Lange Nieuw zodat het doodloopt voor het verkeer. 

Ook het wijkplatform IJmuiden-Noord heeft laten weten welk plan zijn voorkeur heeft


Het idee voor een bioscoop en theater op de braakliggende locatie tegenover het Marktplein (oude postkantoor/Kustwachtgebouw) juicht het toe. Stadscentrum IJmuiden niet: te veel concurrentie in Beverwijk en Haarlem.
 

De winkeliers zien, logischerwijs, ook niets in de komst van een grote supermarkt op het Velserduinplein. Daarover hoorde het wijkplatform van de interim manager stadsontwikkeling van de gemeente Velsen dat supermarkt Jumbo er naar toe wil. De keten wil op het plein een winkel tussen de 1700 en 2200 vierkante meter.

PS: Kitesurfen op het IJmuiderstrand


PS: Honkbal in IJmuiden

1 opmerking:

Anoniem zei

nou ik ben benieuwd hoe veel we met z'n alle voor deze schetsjes mogen betalen mooie jongens bij de gemeente en maar geld uitgeven als ze al die HOV of koop goot kosten of de centen die aan een mooie betonnen muur met glazen visjes door een industrie gebied besteed ,nu eens aan iets nuttigs besteed hadden !!!! maar ja wat nuttig is dat weten ze echt niet lijkt wel daar leve ze te luux voor ente ver van de realiteit van alle dag ,
misschien moeten ze eens een psychiater in dienst nemen die hun bestudeerd in de raadzaal en zo af en toe eens een opmerking maakt om ze op het pad der zinnigheid te houden