maandag 14 november 2011

Zelden zo'n verkeerschaos

Zelden zo'n verkeerschaos meegemaakt, zoals zaterdag in IJmuiden en Velsen-Zuid.

Oorzaken: kapotte dingen in de tunnel, sluisroute dicht door aankomst sinterklaas en reconstructie van de kruising Parkweg/Amsterdamseweg.

Je deed er ruim drie kwartier over om IJmuiden uit te komen.


De chaos begon overigens al woensdag, toen inspecteurs de losse roosters in de Velsertunnel ontdekten.

Een man uit Nieuw Vennep mailt ons: ,,Ik heb er woensdag anderhalf uur over gedaan om van Velsen-Noord door de Velsertunnel te komen. Er was één rijstrook afgesloten i.v.m. 'spoedherstel aan het wegdek'.
De rijstrook was inderdaad afgesloten, maar ik heb er niemand aan het werk gezien. Donderdag was de rijstrook nog steeds afgesloten, maar weer niemand aan het werk gezien.''

Ik was donderdag stomverbaasd toen ik op de Velsertraverse in Velsen-Noord de tekstkar zag bij de oprit naar de Velsertunnel. Die tekstkar stond er vanmorgen ook: zie de foto.

De tekst: Tunnel gestremd ivm calamiteit. Maar: dat was de tunnel helemaal niet! De tunnel was open. Er was altijd één rijstrook beschikbaar naar het zuiden! 'Handige' communicatie van Rijkswaterstaat.

Zaterdag was het nog erger. Wie na drie kwartier file vanuit IJmuiden aankwam bij de Amsterdamsweg, ontdekte tot zijn stomme verbazing dat de toerit naar de A22 (en dus naar de A9 Haarlem/Amsterdam) was afgesloten… Terwijl helemaal niet aan die toerit of het stuk A22 naar de A9 werd gewerkt.

Die afsluiting was nergens door niemand aangekondigd. Ook niet door de provincie, verantwoordelijk voor de werkzaamheden aan de kruising Amsterdamseweg/Parkweg. Nog meer beroerde communicatie.

Vandaag was het trouwens ook een zooitje op de routes over het kanaal. Zelfs de bussen van Connexxion namen de pont (onderste foto). Nog nooit eerder gezien.


Laat ik u vast waarschuwen voor wat gaat komen. Wat Rijkswaterstaat ook niet bekend heeft gemaakt via persberichten of advertenties: woensdagavond en vrijdagavond wordt een afrit van de A22 naar IJmuiden afgesloten. Lees hier meer.

Het gaat om 'afrit 1', aldus Rijkswaterstaat. Onduidelijk is of dat de afrit IJmuiden is in zuidelijke richting of noordelijke richting van de A22… U komt vanzelf weer voor een verrassing te staan.

Nog wat verbazend nieuws: de IJmondgemeenten werken aan een betere bereikbaarheid via IJmond Bereikbaar. Eens raden wie daar niet aan meewerkt, aldus de site. Inderdaad, Rijkswaterstaat.

18 opmerkingen:

Bram Diepstraten zei

Ja Fokke ook in de IJmuidercourant het stukje over IJmond bereikbaar gelezen. Wat me nog het meeste ergert is de boodschap dat de maatregelen de luchtkwaliteit zouden verbeteren. Zou het verkeer in de IJmond echt een grote bijdrage leveren aan de slechte luchtkwaliteit? Ik denk dat ik wel weet wie of wat de grootste bijdrage aan de slechte luchtkwaliteit levert. Maar dat mogen we natuurlijk niet hardop uitspreken vanwege het grote economische belang en de werkgelegenheid. Ik ben wel benieuwd naar concrete cijfers over uitstoot.

Anoniem zei

Over de afsluiting van de toerit naar de A22 dit weekend: deze stond de hele vorige week al aangekondigd via een matrixbordje langs de A'damse weg...

Anoniem zei

Dat matrix bordje stond zeker zo laag dat als je naast een vrachtwagen rijdt hem niet ziet.
ik weet wel zaterdag morgen moest ik naar Hoofddorp.
A9 afgesloten-randweg file-waardepolder haverwege afgesloten geen bereik A9-via schalkwijk en daar maar een 'sluiproute'genomen een ritje van 20 minuten nu 60 minuten over gedaan.....
nergens wat gelezen raar toch

Ina de Vos zei

Ik ben toch altijd wel aardig op de hoogte wat betreft verkeersmaatregelen in de buurt, maar ook wij werden afgelopen zondagochtend vroeg geconfronteerd dat we de A22 niet op konden rijden. Dat veel mensen niet op de hoogte waren bleek wel uit het feit dat veel auto's kris kras stil stonden om vertwijfeld rond te kijken wat nu te doen. Er waren een aantal verkeersregelaars en die konden de hoeveelheid zoekende automobilisten niet aan. We werden omgeleid via de N202 naar Amsterdam. Gelukkig moesten we richting Utrecht, maar anders hadden we toch een heel stuk om moeten rijden. Al dit omrijden kostte ons bijna een half uur extra. Toen we gisteravond thuis kwamen konden we wel de A22 af, maar hebben er bijna een half uur over gedaan om de Parkweg te bereiken...wat een ramp met een volle blaas....Onze zoon werkt in Amsterdam en gaat met de auto; elke dag is het een grote ramp om IJmuiden uit en in te komen. Hopelijk zijn ze snel klaar, want bij een calamiteit loopt de hele boel vast en dan zijn de gevolgen misschien niet te overzien.

Adriaan van Dijk zei

Iedere keer als er ook maar "iets" is in of bij de Velsertunnel dan staat de hele regio muurvast. Het wordt de hoogste tijd dat er eens een verbinding wordt gemaakt tussen de A9 en de N208(randweg) dan kunnen automobilisten van- en naar Haarlem ook gebruikmaken van de Wijkertunnel

Anoniem zei

Beste Fokke, ook op de toerit naar de A22 stonden volgens mij gele borden die de afsluiting aankondigden. Aankomend weekend gaan de op- en afrit aan de oostzijde dicht, volgens de site nhbereikbaar.nl. Kennelijk is dat werk van de provincie.

Adriaan van Dijk zei

Beste Fokke, hier een heel mooi stukje leesvoer van de KvK over verkeer in onze regio, waaronder de lusverbinding tussen A208 en A9

Adriaan van Dijk zei

http://www.kvk.nl/download/Zuid-Kennemerland_op_Groen_tcm14-224504.pdf

ahaar zei

Het probleem in Beverwijk: Niemand regelt de verkeerslichten bij de brug over de snelweg.

Op de 1 of andere manier staan die in samenwerking met die van de tunnel, waardoor die in 7 minuten 1x groen gaat. Ja, dan sta je wel even!

Anoniem zei

Het probleem in Beverwijk: Niemand regelt de verkeerslichten bij de brug over de snelweg.

Op de 1 of andere manier staan die in samenwerking met die van de tunnel, waardoor die in 7 minuten 1x groen gaat. Ja, dan sta je wel even!

Anoniem zei

vanaf 6.30 uur wordt het verkeer door verkeersregelaars geregelt bij de velsertunnel. Ondanks de choas bij de diverse afsluitingen moeten we wel toegeven dat de verkeersdoorstroming een stuk sneller gaat als de verkeerslichten uit staan en de verkeersregelaar het verkeer regelen. Van mij mogen ze er elke ochtend staan. Als er ook maar één auto van de A22 aan komt rijden en richting IJmuiden wil wordt direct het verkeer vanaf IJmuiden richting Amsterdam via de N202 stilgezet door de stoplichten. en als deze dan op groen springt mag je blij zijn als er 3 auto's door mogen. en als je dan weet hoeveel auto's via de N202 naar Amsterdam gaan dan kun je op je klompen aanvoelen dat de boel vast gaat lopen op de Parkweg. Zodra de verkeersregelaars beginnen stroomt het verkeer een stuk beter door. Alleen jammer dat ze er al twee weken staan, maar er is nog steeds geen onderkomen (schaftkeet o.i.d.)voor ze. Elke dag staan ze om 6.00 u buiten te verzamelen. Gelukkig heeft het niet geregent.

Anoniem zei

De website van de gemeente Veslen geeft anders heel duidelijk aan wat er gebeurt en wanneer. Alle verstoringen staan zowel visueel als tekstueel op de site.

En nu niet met zn allen gaan lopen zeuren over een paar weken oponthoud. Eind november ish et allemaal klaar en hebben we er allemaal profijt van.

Anoniem zei

Fokke wes blij dat het gemaakt wordt
anders zouden er nog veel meer ongelukken gebeuren en je weet nu eenmaal dat het vertraging geeft hoe hadden ze het dan moeten oplossen
mensen moeten een beetje geduld hebben alles komt weer goed vandaag is het klaar

Fokke Zaagsma zei

Hoi, het gaat me niet om de werkzaamheden, maar om de slechte communicatie over de afsluitingen. Ook op de gemeentesite staat niets over afsluiting van de A22 zaterdag.
Fokke

Anoniem zei

Vandaag lijkt het weer gewoon door te lopen. Dus de ergste problemen zijn voorbij.

Wat betreft chaos. Fokke, de "nieuwe" website van de YC is nog steeds een cahos zie ik.
Regelmatig is het niet mogelijk te reageren op een artikel. Vorige week toonden de tabbladen rechts de verkeerde/geen content. En nu zijn alle reacties van enthousiaste lezers op de website gewoon kwijt!?!

Tja, geloof het of niet, de digitale wereld zal ook voor de YC een feit worden. Het wordt tijd dat de YC de bezoekers van de website serieus neemt en een fatsoenlijk werkende website neerzet.

Anoniem zei

Ach ach ach, en nu is het weer helemaal gedaan met de site YC:

Error 503 Service Unavailable
Service Unavailable
Guru Meditation:
XID: 383997897
Varnish cache server

De verkeerschaos mag over zijn, maar dit verdient ook een artikel..

Anoniem zei

Ze moeten dat bedrijf er ook gewoon uitschoppen!

Belachelijk dat een extern bedrijf eerst de reacties controleert, en dan haarfijn afkeurt zonder opgaaf van een reden. En terwijl er niks verkeerd aan is en bij het artikel past.

Dit ruikt gewoon naar oplichting, afzetting, of wat dan ook.

Wat was er mis met het vorige? Reacties waren binnen 1 minuut online te zien, en je had soms artikelen met wel 60 reacties. Nu? misschien 1 per dag. Was er dan iets mis? Dan hadden we een moderator.

Anoniem zei

Naast de eerder genoemde technische problemen, ben ik het met bovenstaande helemaal eens. Deze manier van modden is ingegeven door angst, een slechte raadgever. De kans op een enkele ongewenste reactie maakt door regels het "leven" van anderen onprettig en voor de krant duur.

Afschaffen! Gewoon direct reacties plaatsen en mee laten lezen! Maar dan moet het wel werken natuurlijk, want de reacties zijn tegenwoordig op een hand te tellen vanwege slechte techniek en waardeloos modbeleid.