maandag 11 juli 2011

Mooi feest, weinig bussen

Als je de reactie leest op twitter vandaag: Turn up the Beach was een prachtig feest.

Iedereen heeft genoten. En wil wel een herhaling volgend jaar.

De foto van het feestterrein in IJmuiden aan Zee is van Erik Baalbergen, genomen op driehonderd meter hoogte.


Maar niet alles verliep vlekkeloos. De verkeersregelaars bij de afgesloten Heerenduinweg hadden zaterdag hun handen vol aan het terugsturen van auto's, groepen fietsers en feestvierders die lopend kwamen.

Het stond wel in de krant dat de weg was afgesloten, maar niet op de site van Turn up the Beach. Een aardige groep feestgangers wandelde daarop door Zeewijk, achter de verkeersregelaars om, naar IJmuiderslag. Biertje in de hand, heel gezellig.

Wat ook niet goed ging: Connexxion wist van niks. ,,De organisatie zet toch pendelbussen in, dus onze dienstregeling is niet aangepast'', aldus een Connexxion-woordvoerder in de IJmuider Courant van vandaag. Maar Turn up the Beach zette helemaal geen pendelbussen in.

Gevolg: bussen 82 naar IJmuiden aan Zee zaten prop- en propvol. Kijk hier naar een foto.

Dat leidde tot klachten en nog meer klachten. Ook na afloop werd geklaagd: lees hier en hier en hier. Want er reed na 23 uur geen bus meer. Maar dat had Turn up the Beach keurig gemeld. Het was wachten op taxi's (en in tussentijd kijken naar de vos).

's Avonds rond 23.30 uur loeiden opeens sirenes naar het strand. En vloog er een helikopter laag over. Dat leidde weer tot ongeruste reacties. Er bleken wat kleine vechtpartijtjes. En de heli was gepland, om te voorkomen dat mensen verdwaalden in de duinen.

Politie-inzet Turn up the Beach: kijk hier. En kijk hier!


Foto's van Turn up the Beach: hier, hier, hier en hier.


Video's van Turn up the Beach: hier, hier en hier.


Videoverslag van Turn up the Beach: kijk hier.


Vuurwerk na afloop Turn up the Beach: hier en hier.


PS: Granaten gevonden in IJmuiden en laten ontploffen op het strand. Kijk naar explosie en zie het filmpje.

PS: Turkse arrestant sterft in IJmuidense cel, volgens sommigen, of in ziekenhuis, volgens anderen.
Wildste verhalen gaan rond in IJmuiden en politie praat met allochtone gemeenschap in IJmuiden.
Turkse media berichten uitgebreid over zijn dood en begrafenis: kijk hier en hier.
Reactie vandaag van het openbaar ministerie.

3 opmerkingen:

Ina de Vos zei

mijn zusje kwam met openbaar vervoer uit Almere bij ons op bezoek: met de trein naar Sloterdijk en dan met bus 82 naar Zeewijk, voor haar de beste verbinding. Bij het Pontplein werd het echter zo ontzettend druk in de bus dat zij bij halte Zwaanstraat aan de Planetenweg uit de bus werd gezet. De chauffeur durfde het niet meer aan en reed rechtstreeks door naar het strand. De rest kon ze gewoon lopen!! Gelukkig was het goed weer....Wat dat betreft een zeer slechte organisatie en kan Connexxion niet worden aangerekend. Als je een feest organiseert op deze locatie moet je zorgen voor vervoer. 's Avonds rijdt alleen bus 82 nog maar naar de Seaport en dan ook nog eens één keer per uur, de laatste bus om 23.00 uur, tevens de eindtijd van het feest. Het is dan vragen om moeilijkheden. Mijn zusje is overigens maar tijdig naar huis gegaan....

Fokke Zaagsma zei

Er moeten zeker honderden feestgangers, die met de bus kwamen, gewacht hebben op de laatste 82 die om 23 uur kwam.

Stel je voor: één bus voor al die mensen. Vol is vol, de rest moet maar uitzoeken hoe ze van de Kennemerboulevard naar de rest van Nederland komen.

Natuurlijk ligt de schuld niet bij Connexxion. Turn up the Beach had het beter moeten regelen.

Fokke

Anoniem zei

Wij wilden na een stevige strandwandeling met de bus terug. Maar de 2 haltes bij t strand waren elleen voor die dag opgeheven????? Er zat een oranje zak op het bord met de info "tijdelijk opgeheven op 9juli".
HUH??? Juist op die dag? Onbegrijpelijk!