maandag 7 maart 2011

Het wonder van Velsen

Het was een klein berichtje in de krant van vorige week woensdag. De spitsstroken op de A9, tussen Velsen-Zuid en de A5 (Raasdorp), zijn geopend.

Heel stiekem waren ze al een dag voor de officiële opening berijdbaar. Filmpjes over de opening vind je hier en hier.

De A9 scoorde jarenlang hoog in de filestatistieken. Voor Velsenaren die dagelijks voor hun werk op en neer reizen over de A9, is de file een bron van irritatie. Elke dag aanschuiven.

Maar met de opening van de spitsstroken is een wonder verricht. Dat hoor ik van automobilisten die de afgelopen dagen op filetijd de A9 gebruikten. Gewoon geen file meer!

Door de spitsstroken. Na jarenlang trouw aanschuiven in de rij blik zijn Velsense forenzen opeens te vroeg op hun werk - of te vroeg thuis. Ze weten niet wat ze overkomt.

Een zegen voor iedereen. Behalve voor deze meneer, die altijd filmpjes maakte van de files op de A9 (kijk hier en hier). Die moet een andere hobby zoeken.


Wie heeft er ook goede ervaringen met de spitsstroken? Zet ze hieronder bij reacties.

De bovenste foto van de openingshandeling door minister Schultz van Haegen (links) en Jos Nijhuis (president-directeur Schiphol) is van Michel van Bergen. Waarvoor dank.
De onderste foto is van Google Maps: de A9 in Velsen-Zuid, nog zonder spitsstroken.

3 opmerkingen:

Peugeot 307 SW zei

Eerder op mijn werk valt erg mee, want waar de automobilisten vanuit Haarlem de A9 op willen en daar waar de A9 zich splits naar de A5, blijft het druk. Terug naar huis gaat inderdaad zonder enige file. Situatie ideaal...eerder op mijn werk hjoeft niet, maar eerder thuis is wel erg lekker!Helemaal geweldig!

Anoniem zei

Bij Haarlem loopt het idd tijdens de ochtendspits vast maar 's avonds richting IJmuiden is inderdaad zonder file. Het blijft irritant dat mensen niet de spitsstrook nemen maar dat zie je overal op autosnelwegen: 'ik ga lekker in de middelste baan...' Dáár moet de politie nu eens hard tegen optreden, want dat soort mensen veroorzaken bv bumperkleven en rechts inhalen... Want hoe krijg je in G. naam zo'n fanatieke middenbaanrijder naar rechts?????

Anoniem zei

helaas blijft het vastlopen van alkmaar-amstelveen voor badhoevedorp,daar waar drie banen twee banen worden,daar is de snelweg ook te smal voor uitbreiding.
Toch denk ik dat gezien de stijgende benzineprijs het verkeer wel minder zal worden.